Nyaste nytt och blekaste blekt

Idag valde MUF en ny ordförande, Rasmus Törnblom. Hans valanalys svider nog rejält i skinnet på den avgående ordföranden i moderpartiet, Fredrik Reinfeldt, men det är inte för den som han väcker min uppmärksamhet. Det är motsägelsefullheten och faktiskt en attityd till migrationsfrågorna som skulle kunna vara som hämtad från socialdemokraterna under Mona Sahlin. Törnblom menar att han är bekymrad över att fler, både till vänster och till höger, öppnar för en mer restriktiv linje

– När den debatten förs i Moderaterna kommer jag vara tydlig med att den inte hör hemma här.

Vi ser hur takhöjden i debatten under det Törnblomska ledarskapet i MUF kommer sänkas samma nivå som inom Socialdemokraterna under Mona Sahlin. Ungmoderater kommer att skolas i feminism, förnekelse och att lära sig stämpla rasist på alla som närmar sig ämnet migration. Det är som en definition av socialdemokratin, bara åtta år senare och med profilfärgen blått.

Vi ser de nyaste nya moderaterna födas idag. Födas som en ännu blekare kopia av en socialdemokrati som tvättat ur sig själva. Kvar finns inte någonting längre. Någonstans.

Om författaren

Johan Westerholm
Johan Westerholm
Redaktör och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se. Fd underrättelseofficer med studier i politisk islam. Bott i Stockholm, Madrid, London och Boston men nu landat i Furusund.

Kommentarer

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av det regelverk som Myndigheten för Radio och TV för var tid beslutar om.
Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver i kommentatorsfältet. Dina kommentarer faller under ditt eget ansvar.