Veckans bomb

Via Merit Wagers blogg kan jag läsa något som borde få nackhåren att resa på sig på Morgan Johansson, justieminister, och Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister. De har ansvar för migrations- respektive integrationspolitiken i Regeringen Löfven. Wager har, dokumenterat, mycket goda kontakter på Migrationsverket och enligt en av hennes källor så har Migrationsverkets rättsliga experter kommit fram till följande:

Skärmavbild 2015-02-07 kl. 14.17.08

Förstår ni vidden av den press som Migrationsverket kan komma att utsättas för om nu de av dagens EU-migranter, som lever som hemlösa tiggare, kommer på detta? Att de dels kan kringgå tre-månaders regeln genom att söka asyl samtidigt somde har rätt till bostad och dagersättning under tiden deras ansökan prövas? Handläggningstiden på Migrationsverket är idag upp till åtta månader även för de som uppenbart inte har asylskäl. Huruvida europeiska romer har asylskäl eller inte är inte en fråga för mig att avgöra utan det ligger i Migrationsverkets händer att avgöra.

Men. Om nu detta stämmer så kommer vi på maximalt en vecka se hur Migrationsverket kollapsar under trycket så fort EU-migranterna börjar pröva denna väg. Och vad tror ni händer då? Tror ni det händer bra saker eller dåliga? För frågan är, som Wagers källa ställer, hur lång tid kommer det att ta innan några prövar detta? En vecka? En månad? Där förstördes sannolikt Stefan Löfvens och Morgan Johanssons arbetsvecka. Men det har de dessvärre betalt för.

Det här måste i varje fall vara veckans bomb. Nu kommer det snart hända saker. Bra eller dåliga? Vad tror du?

 

Om författaren

Johan Westerholm
Johan Westerholm
Redaktör och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se. Fd underrättelseofficer med studier i politisk islam. Bott i Stockholm, Madrid, London och Boston men nu landat i Furusund.

Kommentarer

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av det regelverk som Myndigheten för Radio och TV för var tid beslutar om.
Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver i kommentatorsfältet. Dina kommentarer faller under ditt eget ansvar.