Statsministerns sommartal till nationen 2016

Han kommer roende i den numera internationellt kända Furusundsekan i farleden. Den tjärade roslagseka där flera nationella överenskommelser och internationella avtal slutförhandlats under försommaren. Ibland syntes den långt ut på fjärden som en liten prick, då visste alla att det var hårda samtal. Men. Ibland närmare stranden där statsministern och hans gäst vittjade abborrgarnen. Då visste vi att en överenskommelse var klar.

Något försenad efter rodden i motvinden lägger han till vid den gamla ångbåtsbryggan. Några svettdroppar syns i pannan efter rodden. Han går de få metrarna upp på politiskt historisk mark för att hålla sitt första sommartal. Han håller det på samma plats som Gösta Bohman höll sina sommartal och likt honom iförd snickarbyxor, en ledig skjorta, slidkniven i sidan och precis som Bohman, hans kära gamla båtmössa från åren som sjöofficer, på huvudet. Han äntrar den upp-och-nedvända trälåren som får utgöra provisoriskt podium på gräsmattan nedanför Gamla Tullhuset, numera Furusunds Värdshus, inom synhåll från Astrid Lindgrens sommarbostad och med förebilden till Saltkråkan bara några öar bort.

Skärmavbild 2015-08-15 kl. 20.36.40

Statsministerns tal till partiet och nationen sommaren 2016.

Som nedladdningsbart dokument i länken nedan:
Eller som slide-share:

Om författaren

Johan Westerholm
Johan Westerholm
Redaktör och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se. Fd underrättelseofficer med studier i politisk islam. Bott i Stockholm, Madrid, London och Boston men nu landat i Furusund.

Kommentarer

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av det regelverk som Myndigheten för Radio och TV för var tid beslutar om.
Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver i kommentatorsfältet. Dina kommentarer faller under ditt eget ansvar.