Ro, ro, till Fiskeskär

Skärmdump från Aftonbladet.se

Skärmdump från Aftonbladet.se

 

Från svensk sida beskrivs ibland Danmark som en lokal franchise av Mordor, Saurons onda rike i Sagan om ringen. Båda bilderna är möjligen något överdrivna.

Så skriver Anders Lindberg i gårdagens huvudledare i Aftonbladet. Lindbergs överslätande ton, förlåtande, förbindlig, lismande, är långt ifrån det han skrev på samma ledarplats ett drygt halvår tidigare:

Det Danmark vi kände gick under i en malström av främlingsfientlig retorik och hårdare tag mot flyktingar, särskilt muslimer.

Vad som gjort att Lindberg i grunden ändrat riktning är okänt för Ledarsidorna.se. Men. Det kan inte uteslutas att han nu ror för allt vad tygen håller för att finna en ny position i ett i grunden förändrat landskap. Aftonbladet är, tillsammans med journalisten Henrik Arnstad och regeringens framtidsminister de som kanske kraftigast arbetat för att Danmark skall få rasistkortet mulat i ansiktet. Något har hänt.

Ro, ro, till Fiskeskär.

Om författaren

Johan Westerholm
Johan Westerholm
Redaktör och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se. Fd underrättelseofficer med studier i politisk islam. Bott i Stockholm, Madrid, London och Boston men nu landat i Furusund.

Kommentarer

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av det regelverk som Myndigheten för Radio och TV för var tid beslutar om.
Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver i kommentatorsfältet. Dina kommentarer faller under ditt eget ansvar.