Ro, ro, till Fiskeskär

Skärmdump från Aftonbladet.se

Skärmdump från Aftonbladet.se

 

Från svensk sida beskrivs ibland Danmark som en lokal franchise av Mordor, Saurons onda rike i Sagan om ringen. Båda bilderna är möjligen något överdrivna.

Så skriver Anders Lindberg i gårdagens huvudledare i Aftonbladet. Lindbergs överslätande ton, förlåtande, förbindlig, lismande, är långt ifrån det han skrev på samma ledarplats ett drygt halvår tidigare:

Det Danmark vi kände gick under i en malström av främlingsfientlig retorik och hårdare tag mot flyktingar, särskilt muslimer.

Vad som gjort att Lindberg i grunden ändrat riktning är okänt för Ledarsidorna.se. Men. Det kan inte uteslutas att han nu ror för allt vad tygen håller för att finna en ny position i ett i grunden förändrat landskap. Aftonbladet är, tillsammans med journalisten Henrik Arnstad och regeringens framtidsminister de som kanske kraftigast arbetat för att Danmark skall få rasistkortet mulat i ansiktet. Något har hänt.

Ro, ro, till Fiskeskär.

Om författaren

Johan Westerholm
Johan Westerholm
Redaktör och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se. Fd underrättelse-officer med en oavslutad Master i politisk islam. Bott i Stockholm, Madrid, London och Boston men nu landat i Furusund.

Kommentarer

Alla kommentarer modereras manuellt innan publicering. Innan din kommentar godkänts är den enbart synlig för dig samt dina Facebook-vänner.