Ro, ro, till Fiskeskär

Dela artikeln via e-post


Submit
More share buttons
Share on Pinterest
There are no images.
Skärmdump från Aftonbladet.se

Skärmdump från Aftonbladet.se

 

Från svensk sida beskrivs ibland Danmark som en lokal franchise av Mordor, Saurons onda rike i Sagan om ringen. Båda bilderna är möjligen något överdrivna.

Så skriver Anders Lindberg i gårdagens huvudledare i Aftonbladet. Lindbergs överslätande ton, förlåtande, förbindlig, lismande, är långt ifrån det han skrev på samma ledarplats ett drygt halvår tidigare:

Det Danmark vi kände gick under i en malström av främlingsfientlig retorik och hårdare tag mot flyktingar, särskilt muslimer.

Vad som gjort att Lindberg i grunden ändrat riktning är okänt för Ledarsidorna.se. Men. Det kan inte uteslutas att han nu ror för allt vad tygen håller för att finna en ny position i ett i grunden förändrat landskap. Aftonbladet är, tillsammans med journalisten Henrik Arnstad och regeringens framtidsminister de som kanske kraftigast arbetat för att Danmark skall få rasistkortet mulat i ansiktet. Något har hänt.

Ro, ro, till Fiskeskär.

Dela artikeln via e-post


Submit
More share buttons
Share on Pinterest
There are no images.

Om författaren

Johan Westerholm
Johan Westerholm
Redaktör och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se. Fd underrättelse-officer med en oavslutad Master i politisk islam. Bott i Stockholm, Madrid, London och Boston men nu landat i Furusund.

Kommentarer

Alla kommentarer modereras manuellt innan publicering. Innan din kommentar godkänts är den enbart synlig för dig samt dina Facebook-vänner.