Uppgivet

  • Torsdag 30 jan 2014 2014-01-30
E-post 0

Journalisten Niklas Svenssons avslöjande om moderaternas kommunikationschefs eskapader kommenteras av K-G Bergström i dagens upplaga av Expressen. Tonen är uppgiven och utöver dagens opinionssiffror så sänker sig depressionens svarta filt över de borgerliga ledarsidorna. Dagens Nyheter kommenterar hellre skeendena i USA och på Svenska Dagbladet är Afrikas inre liv av större intresse än den moderatledda Alliansregeringen.

Det börjar sprida sig en resignerad ton över de borgerliga ledarna, det närmaste dagens skörd kan komma är en nästintill uppgiven vädjan från Expressens Anne-Charlotte Marteus om att Alliansen bör börja försöka beskriva vad de gjort inom äldreomsorgen. Det är ungefär allt vilket är förvånande eftersom dagens NOVUS-opinion pekar på att runt 18 procent av väljarkåren är öppet osäkra. Det är i tider som dessa som opinionsjournalistik är som viktigast men inte ens det tycks vara motiverande nog.

Intrycket är att Alliansen som helhet befinner sig i samma läge som moderaterna befann sig i 2002 under Bo Lundgrens ledning. Även då övergav borgerliga ledarsidor främst moderaterna och sysslade med annat. Valet 2002 dömdes ut som förlorat redan innan till och med poströstningen inletts.

Har ni redan givit upp?

 

Expressen, Expressen,

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se