Feminismens främste försvarare

  • Onsdag 12 feb 2014 2014-02-12
E-post 0

Dagens borgerliga ledarsidor domineras av kritik, ibland inlindad, mot Svenskt Näringslivs ordförande Jens Spendrup efter hans uttalande om kvinnors kompetens i SR P1 lördagsintervju. Huruvida uttalandet var begåvat, medvetet eller omdömesgillt är faktiskt ointressant, ledarredaktionernas respons är faktiskt mer intressant. För de är öppet kritiska mot en ordförande de normalt går i ledband hos. Expressens ledarredaktion är den som mest öppet kommunicerar varför Jens Spendrup nu får sådan kritik:

Svenskt Näringslivs röst behövs i debatten, inte minst i ett läge då LO satsar som aldrig förr på opinionsbildning och vindarna blåser åt vänster. 

De borgerliga ledarsidorna har givit upp tron och hoppet på att Allianspartierna skall kunna driva opinion så pass effektivt att en borgerlig katastrof kan undvikas vid valen i september. De har hyst sitt sista hopp till Svenskt Näringsliv och kritiken skall ses som ett tecken på den rädsla som nu sprider sig på redaktionerna. Alliansen har visat sig trötta och oförmögna till opinionsbildning och nu sätts bilden av Svenskt Näringsliv som en organisation genomsyrad av medeltida ideal. Skulle den fastna så är katastrofen för Alliansen i september redan klar. Sju månader innan valet. Hur det nu kommer gå för Spendrup personligen är ointressant, mer intressant är om, och hur, ledarredaktionerna nu kan framkalla en annan bild än den som satts av den enda organisation som skulle kunna vända vindarna. När borgerliga ledarsidor blir feminismens främste försvarare har det onekligen hänt något med stämningsläget.

 

 

DI, Expressen,

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se