Lönebidraget

  • Måndag 24 feb 2014 2014-02-24
E-post 0

I granskningen av ledarredaktionerna så finns det skäl att se över tidningarnas ekonomi. Presstödet har nyligen gjorts om och av de dagstidningar som utmärker sig Svenska Dagbladet mer än andra. De uppbar 2013 drygt 53 MSEK i stöd för att hålla verksamheten vid liv.

För att ha en ledarredaktion som med näbbar och klor slåss mot det de kallar “Bidragslinjen” så känns det lite apart eftersom skattebetalarna ger dem just lönebidrag för att kunna fortsätta med det. Med 147,5 anställda så är i praktiken varannan anställd på Svenska Dagbladet anställd med lönebidrag.

Det finns därmed goda skäl inför stundande valrörelse att ifrågasätta om SvD ledarredaktion är de som är mest trovärdiga i sin kritik mot eventuella bidragslinjer. En tanke som inte alls ligger långt borta är vad som skulle hända med SvD Ledarredaktion om stödet drogs in helt.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se