Manligt och kvinnligt.

  • Tisdag 4 feb 2014 2014-02-04
E-post 0

Det går en tämligen klar skiljelinje för närvarande mellan manligt och kvinnligt på Sveriges ledarsidor. Maria Ludvigsson – SvD, Sanna Rayman – SvD, Susanna Birgersson – DN och bland annat Hanne Kjöller – DN är några av de ledarskribenter som vågar ta tag i inrikespolitiska frågor. Allt från skattetryck till ideologiska skiljelinjer såsom Ludvigssons ledarkrönika om LOV, Lagen om Valfrihet, i dagens SvD. De manliga ledarskribenterna, Tobias Wikström i Dagens Industri i viss mån undantagen eftersom han idag på ledarplats mer eller mindre tar Moderaternas kommunikatörer i upptuktelse, tycks vara antingen för fega eller för okunniga att börja ta sig an valrörelsen.

De manliga ledarskribenterna, egentligen utan undantag, svävar vidare på ett globalt makroplan och skriver egentligen, för väljarna rätt meningslösa inlägg i debatten detta supervalår. Det närmaste Peter Wolodarski och Carl Johan von Seth, bägge DN, kommer den inrikespolitiska debatten är lite svävande resonemang kring Lexbase. Annars håller de ett stort och förmodligen hälsosamt avstånd till den inrikespolitiska debatten.

Manligt och kvinnligt. Där kvinnorna visar sig ha bra mycket mer ”balls”, eller tävlingsinstinkt, än männen enligt det amerikanska talesättet.

“They got balls”. Manligt och kvinnligt. Fast tvärtom….

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se