Skomakare bliv vid din läst

  • Tisdag 25 feb 2014 2014-02-25
E-post 0

SvD Maria Ludvigsson prövar sina steg som filmrecensent. Hennes första försök är att recensera LO:s film ”Reinfeldts Sverige”.  Det blir dock en tumme ner av detta försök.

Hon kritiserar formatet och bildspråket men recensionen når inte ända fram. Varför? Verkligheten talar sitt tydliga språk. Ludvigssons försök till filmrecension skulle vara bättre om hon kunde följa manus och ta del av vilken historia LO har att berätta. En historia som alltigenom är sann. Av regeringen Reinfeldts löften om jobbskatteavdragens fördelning, att de med lägst inkomster skulle få mest, så blev det ingenting. Vi ser idag dessutom en högre arbetslöshet än 2006 års ”massarbetslöshet” samtidigt som vården visar upp klara tecken på att implodera. Sjukhusen i större städer balanserar varje dag på randen till det som motiverar stabsberedskap, en situation där vården inte längre kan bedömas som patientsäker. Och listan kan säkert göras längre ändå.

Ledarsidorna.se rekommenderar Maria Ludvigsson att vara ledarformatet troget i framtiden. Någon kulturskribent, eller filmrecensent av dokumentärer, lär hon aldrig bli. Något sådant bygger nämligen på att man hänger med i handlingen.

Skomakare, bliv vid din läst.

SvD,

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se