Smutsigt silver

  • Söndag 23 feb 2014 2014-02-23
E-post 0

De som har mest anledning att vara förbannade på Bäckströms positiva A-prov och IOK sjabbel med tiderna är finnarna. Inte Pär Mårts som nu babblar om justitiemord. Idrottare och lagledning på den nivån skall ha full koll, med marginaler att ta av, på vad de stoppar i sig och hade beskedet givits enligt reglerna, inom 24 timmar, hade Sverige sannolikt diskats direkt efter matchen mot Slovenien . Så har skett tidigare i hockey-historien i liknande fall.

Man kan säga att vi fick silvret med minsta möjliga marginal. Jag vill inte påstå att vi vann silvret. Den här medaljen är inget jag vill räkna in i Tre Kronors meritlista och landslagsläkaren ger faktiskt arrogansen inför dopingreglerna ett ansikte genom att säga att ”det är som att köra 121 km/h på en 120-väg”. Doping är binärt, det vet alla. Antingen är du ren. Eller så är du smutsig. Bäckström var smutsig enligt gällande regler. Och doping hör inte hemma inom någon idrott. Punkt.

Så nej, det finns inget skäl att vara stolt över silvermedaljen. Tre Kronor fick silver med minsta möjliga marginal. De vann aldrig silvermedaljen. Och Finland? De förlorade möjligheterna till att spela OS-final genom IOK sjabbel. Där, möjligen där, kan Pär Mårts hårda ord om justitiemord passa in. Inte på ett nedsmutsat Tre Kronor.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se