Defensiva klåpare

  • Fredag 21 Mar 2014 2014-03-21
E-post 0

FN-dagen mot rasism. Politikerna flyr ansvar. Invandringen leder inte till lönedumpning, ekonomiska förluster eller fler brott. Att så många tror tvärtom är katastrofalt: forskning punkterar myt efter myt. Diskussionen borde handla om bättre integration, inte hur vi stryper invandringen, skriver initiativtagarna bakom nätverket ”Oss alla”  på DN Debatt.

Samtidigt så, i och för sig häromdagen, pekar Aftonbladets ledarskribent Somar Al Naher på den breddning som skett i ”åsiktskorridoren”. En breddning som jag vet inte alla ledarredaktörer alls är direkt förtjusta i när det kommer till  ämnetintegration och invandring.  De vill behålla den trång och kasta ut alla som är av ifrågasättande natur. De har inte förstått skillnaden mellan att ifrågasätta de serverade siffrorna och den genomförda politiken och att vara främlingsfientlig eller rasist.

Vad nätverket ”Oss alla” med framstående namn som Margot Wallström, Stefan Fölster med flera egentligen hade för syfte med artikeln finner jag oklart men om det var att slå hål på myter eller snäva in åsiktskorridoren så motarbetar artikeln sitt syfte rätt rejält. Det är en i allt väsentligt defensiv artikel som faktiskt, punkt för punkt, stärker Sverigedemokraterna. De, Margot Wallström, validerar de myter som SD bygger sin retorik på och lyckas med konststycket att beskriva en vardag som inte finns. I en rapport från 2012 och Stockholms Stad konstaterade utredarna att så många som 52 procent av de som uppbär försörjningsstöd är utlandsfödda eller har två utlandsfödda föräldrar.

Det enda artikelförfattarna har rätt i är att debatten borde handla om något annat istället. Som en förbättrad integration. Till den debatten, trots i praktiken en helsida med nog så kända namn, bidrar de inte med ett skapandes grand. De förstärker, genom sin defensiva spelstil, istället en motståndare som är på bred frammarsch.

Amatörmässigt tänkt och ännu mer klåparaktigt genomfört.

 

Aftonbladet, DN,

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se