Mellan desperation och uppgivenhet

  • Torsdag 6 mar 2014 2014-03-06
E-post 0

”Alla behövs” utropar såväl S som M i varsin kampanj. Skillnaden? För M är mottot ett argument för arbetslinjen, för S leder samma motto till slutsatsen att Fas 3 måste avskaffas skriver Sanna Rayman på ledarplats i SvD. Ledaren som sådan går sedan i nervositetens namn, SvD Ledarredaktion – likt de övriga borgerliga ledarsidorna, ser nu valförlusten komma närmare. De har under senaste månaderna pendlat mellan kraftig kritik mot regeringen – så sent som i förrgår utförde merparten ett lustmord på statsministerns utrikespolitiska förmågor – till att som nu med lösryckta och illa underbyggda argument kritisera de förslag som kommer från arbetarrörelsen i allmänhet och Socialdemokraterna samt LO i synnerhet.

Rayman menar, på fullt allvar, att:

Om det är något vi har lärt oss efter två mandatperioder av borgerligt styre så är det att i opposition hatar alla dylika åtgärder och lovar att ta bort dem. Men har man makten är det plötsligt omöjligt att inte inrätta dem.

En märklig passage, om den sista meningen vet hon faktiskt inget. Hon har ingen erfarenhet, vilket få har, av den tid som följer efter den 14 september 2014. Såvida hon inte är klärvojant lagd vilket få är. SvD Ledarredaktion har givit valet 2014, på något annat sätt är det svårt att tolka Raymans ledare.

Ledarredaktionerna, de borgerliga, uppvisar en märklig mix av desperation och uppgivenhet. Frågan är i Raymans, och resten av SvD Ledarredaktion, fall om de lämnar skeppet före eller efter valdagen.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se