Animal Farm.

  • Fredag 18 apr 2014 2014-04-18
E-post 0

Två kvinnor dansade tillsammans i förra veckans “Let’s dance”-paus – då tvingades produktionen ha krismöte efter sändning. Jurymedlemmen Ann Wilson reagerade över dansen, och gräl utbröt bakom kulisserna, enligt Expressens källa i produktionen.

–  “Jag blev förvånad över att samkönad dans kunde väcka en så stark reaktion, Ann var besviken på att vi haft samkönad dans i Tony bjuder upp. Ann framförde sina åsikter, jag lyssnade till dem. Jag blev förvånad över att samkönad dans kunde väcka en så stark reaktion”.

säger Tony Irving som menar att han nu förstått att samhället har långt kvar gällande acceptans. Ann Wilsons reaktion visar oss alla någonstans att Pride-festivalen behövs. Att den inte alls spelat ut sin roll. Ann Wilson tog oss tillbaka till 1970-talet. Då homosexualitet i sin mest positiva tolkning var något ”exotiskt. Men. Som oftast svårt stigmatiserat och jag kommer själv ihåg hur mina äldre skolkamrater på helgerna brukade roa sig att ”knacka bög” i Humlegården, den tidens mötesplats för ensamma och utstötta män.

Skärmavbild 2014-04-18 kl. 23.04.17

Alexandra Einerstam sammanfattar allt i sin statusuppdatering vad det borde handla om men det är uppenbart att vi inte är klara på något sätt. Wilson är inte ensam om att vilja ta oss tillbaka till 1970-talet. Dessa krafter frodas i samhället och vi kommer aldrig kunna slappna av. För mänskligheten är dessvärre precis som George Orwells ”Animal farm”. Vi är alla jämlikar men över tid utvecklas vissa, som Wilson, till att vilja bli mer jämlika än andra och vars attityd till kärlek mellan personer av samma kön, att det ter sig onaturligt.

Wilsons attityd får mig att gå ut i arkvilådorna och leta rätt på ”Animal farm”. Han visste vad han gjorde George Orwell med sin bok. Genom sin beskrivning av samspelet mellan djuren på en gård så beskriver han med skärpa hur det som är så vackert på ytan inte är så vackert. Som Ann Wilsons attityder till homosexualitet och deras rätt till att vara som andra. Tragiskt. Ann Wilson tog oss 40 år tillbaka i tiden och tillbaka till den verklighet som George Orwell beskriver så väl i Animal Farm.

 

Expressen,

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se