Ett hatmail betyder så mycket

  • Söndag 13 Apr 2014 2014-04-13
E-post 0

Samhällsdebattören Hanna Gadban publicerar idag på sin blogg mail som Södertörns Högskola fått ta emot som protest mot att Gadban blev utsedd till ”Årets Alumni”.

Mustafa Al-Sayed Issa, ordförande för Sveriges Unga Muslimer samt Anna Ardin, ledamot i förbundsstyrelsen för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet tillhör de som skrivit mer eller mindre förklenande och implicit hatiska mail till Södertörns högskolas ledning. Det bör dock påpekas att endast Issa undertecknar med sin officiella titel emedan Ardin endast framträder som privatperson. Att de är nybörjare i debatten är tydligt eftersom de tydligen missat att mail till bland annat Södertörns högskola är offentlig handling.

Men åter Issa och Ardin. Issa är känd för sina starka band med bland annat IFIS och den mer namnkunnige Omar Mustafa som gjorde en tur och blixtsnabb retur i Socialdemokraternas partistyrelse. Issa hyllar öppet den muslimske skriftlärde Ibn Taimiyya (1263-1328) som i sig är förespråkare för den hanbalitiska lagskolan. Den kanske mest reaktionära lagskolan i Koranen som idag utgör själva ryggraden i Saudiarabisk shariatolkning. Med kroppsbestraffningar samt offentliga avrättningar på straffskalan för brott som i Sverige på sin höjd skulle ge böter eller villkorlig dom. Ardin är inte heller hon okontroversiell eller okänd men då hon valt att skriva som privatperson finns inga skäl att gå djupare in på hennes historia annat än att hon är en av Tro och Solidaritets mer namnkunniga företrädare och även ses som en av de 200 personer som genomgått en ledarutbildning för att klara av övertagandet av Rosenbad i höst. Att hon, oavsett roll, överhuvudtaget skriver ett mail hon borde veta blir offentligt, tyder på att omdömet klickade. Rejält.

 

 

 

Hanna Gadban

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.