Idiotförklarad en gång för mycket

  • Torsdag 3 Apr 2014 2014-04-03
E-post 0

Fick via Den Sjätte Mannen, AKA Fredrik Antonsson, reda på att Dagens Arena släpper nyheten om att socialdemokraterna skall ”släppa kavajerna” och ”klä sig som folk”  när dom blir fotograferade enligt direktiv från vad jag förstår den centrala kampanjstaben.

Min spontana reaktion var att så här dum kan ingen vara. Men efter kontroll av datum och publiceringstiden för artikeln i Dagens Arena verkar det mesta vara sant. Att vi skall ”stylas” till valseger. Själv har jag alltid, vilket jag känner mig rätt bekväm med, en Harris Tweed till vardags. Men naturligtvis skall jag hörsamma min partilednings direktiv.

På första maj i år skall jag bära ett nyinköpt blåställ från Fristads med pressveck, en blankpolerad skyddshjälm med kvittot hängande kvar i nacken, ett par blankputsade skyddsskor samt en nystärkt murarskjorta. Min blivande hustru såg på mig med något skeptiskt i blicken och jag gick till slut med på att ha en av mina skräddarssydda skjortor närmast kroppen, väl dold av den nya murarskjortan.

Mona Sahlin sade i sitt tal till Förtroenderådet 2009 en klok sak, att om vi inte skärpte oss på en rad områden, skulle siste sossen släcka lyset på Sveavägen 68 senast vid valet 2022. Det ser ut som om den profetian dessvärre kan slå in. För om vi inte kan möta vare sig fotograf eller väljare utan att vara pimpade för de vi är och för den politik vi står för, varför ska vi då förtjäna deras röster? Känns som vi närmar oss punkten då vi idiotförklarar väljarna en gång för mycket. Vilket kan bli dyrköpt.

 

MM, PH, DA,

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se