Mobilisera!

  • Tisdag 29 Apr 2014 2014-04-29
E-post 0

SvD har idag en längre intervju med Socialdemokraternas ”valgeneral” Jan Larsson, en intervju som till del verkar lugnande på mig, till del blir jag mer orolig. Larsson, med sin lågmälda analytiska ton, har sannolikt rätt i det mesta han säger och det som lugnar mig är att han pekar ut en S-ledd minoritetsregering med bara socialdemokraterna som ett alternativ. I mina ögon det enda rimliga alternativet efter att ha börjat skärskåda den förordade partnerns, Miljöpartiets, politik. En politik som jag menar är direkt skadlig för svensk tillväxt och svenska jobb. Och sannolikt dödsstöten för allt mänskligt liv utanför storstäderna.

De skatte- och avgiftshöjningar som Miljöpartiet kommer driva stenhårt, vid sidan av att vilja ha en egen vice finansminister och ytterligare liberalisera Europas mest liberala migrationslagstiftning, kommer kasta svenskt jordbruk tillbaka till 1800-talets tekniker och bara göra det möjligt för hobbyodlare att odla potatis och morötter för självhushåll. Eventuellt kan någon snillrik norrlänning, som kan EU:s regelverk för olika bidrag, klara sig undan och livnära sig på experimentell jordgubbsodling i någon nedlagd gruva med EU-bidrag men annars kommer Miljöpartiet ta död på det sista. Vi kommer i framtiden finna oss vara förvisade att köpa importerade livsmedel med de generellt sett högre halter av gödsel och antibiotika som de innehåller. Och med de folkhälsoeffekter som blir följden. I Miljöpartiets strävan att höja kvaliteten på vår livsmedelsproduktion, som redan håller den högsta kvaliteten i Europa, så dödar de den. Och kvar blir bara importerat skräp för oss att äta.

Så. Jag är inte överens alls med min partiledning. Om Jan Larsson ser Miljöpartiet som ”naturlig samarbetspartner” så är det inte uteslutet att, om så blir fallet efter den 14 september, partiet och jag kommer gå skilda vägar.  Men fram till den dagen är fokus på mitt parti, socialdemokraterna, för dagen. Men.  Något så glesbygds-, tillväxt- och försvarsfientligt som MP får vi leta efter i det svenska politiska landskapet. Personligen ser jag numera, med kombinationen Jonas Sjöstedt och Aron Etzler i Vänsterpartiets ledning förvånande nog de som mer relevanta. Ett mer nedtonat vänsterparti som dessutom är det enda som tagit intryck av folkopinionen om vinsterna i välfärden och som ligger nära LO:s politiska program. Ett program jag står närmare än mitt partis motsvarande, inte helt – men närapå. Så. Jag måste nog göra min partiledning besviken nu. Lika besviken som jag är förvånad då jag aldrig trodde att jag skulle föredra ett samarbete med vänsterpartiet framför ett med miljöpartiet:

Miljöpartiets politik passar bättre som personlig livsstil och eget val än att säkra välfärd och jobb i hela Sverige. Fråga vilken lantbruksekonom eller industrialist som helst.

Jag är med andra ord inte alls med på min partilednings noter. MP har inte i någon regering att göra, nästan i nivå med SD faktiskt. De är bägge för extrema på sitt sätt för att skapa ett stabilt samhälle. Jag vill att vi gör som vi alltid gjort, går till val på egen politik och söker ett eget mandat som garant för ett samhällsbygge som får hela Sverige på fötter, inte bara storstädernas latte-serveringar. På morgonen den 15:e september så förhandlar vi, inte en dag före det.

Och om vi nu är överens om detta så är det bara se till att mobilisera varenda socialdemokratisk väljare och sympatisör att pallra sig till valurnorna. Med skottkärra eller färdtjänst, alla färdmedel är tillåtna. Ju starkare socialdemokrati, desto bättre förutsättningar för en politik som ser till hela Sverige och som kan skapa industrier och tillväxt. Och lyckas vi med det? Då kommer inte MP med sin i mångt och mycket fientliga politik få något större genomslag.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se