Socialdemokraterna har lärt läxan

  • Måndag 28 Apr 2014 2014-04-28
E-post 0

Så presenterades VÅM:en, Socialdemokraternas vårmotion. De som känner mig och Ledarsidorna.se vet med sig att jag är svårflirtad när det kommer till socialdemokratiska utspel. Mest för att jag ställer högre krav på socialdemokraterna än på något annat parti.

Skärmavbild 2014-04-28 kl. 13.13.10

Den här gången så blev jag faktiskt imponerad över kompletteringsbudgeten. Inom de givna ramar och regelverk som finns så är det en progressiv budget med ett klart och tydligt fokus på företagande och innovationer. Bild nummer arton i Magdalena Anderssons presentation säger rätt mycket anser jag och bara den bilden gör att jag kan falla in bakom Stefan Löfven som statsminsterkandidat. Det innebär dock inte att kritiken kommer tystna men idag får han och hans finansministerkandidat mer än godkänt. För så är det, det är ur nystartade företag och företag som kan växa som det skapas nya jobb. Inte att låna pengar till skattesänkningar eller för att finansiera välfärdsjobb. Socialdemokraterna har lärt läxan.

En annan pikant detalj är att socialdemokraterna inte vill acceptera årets besparing på Försvaret. Alliansregeringen vill att det redan anorektiska försvaret, trots utvecklingen i Ukraina, skall spara 100 miljoner kronor.

S, inte M, tycks ha lärt läxan nu. På fler områden än ett. Om det räcker? Återstår att se.

 

SR,

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.