Är du inte folkpartist är du kommunist eller fascist!

  • Lördag 3 maj 2014 2014-05-03
E-post 0

Folkpartiets EU-valskampanj präglas av låg budget alternativt totalt hjärnslåpp. De affischer som passerat i Facebookflödet förutsätter att väljarna har en begåvning på en amöbas nivå. Den första affischen, att om du inte gillar Europa så ska du rösta på något av de andra partierna eftersom de är fiender till Europa. Folkpartiet tycks, med vett och vilje, driva alla de som inte sympatiserar med dem att rösta på något av de två uttalat EU-kritiska partierna, Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet eftersom de övriga faktiskt i grunden är EU-positiva. Folkpartiet tycks ta den polariserade politiska retoriken ett steg till genom att syfta på att

”Är du inte folkpartist är du kommunist eller fascist”.

Skärmavbild 2014-05-03 kl. 15.33.44

Ungefär så. Vi kan alla fundera till mans hur bra den kampanjen kommer gå. För att mentalisera Major Björklunds kaserngårdsröst skrika ut denna slutsats krävs heller inte speciellt mycket fantasi. Den andra affischen för dagen har sannolikt folkpartiets ekonomisk-politiske talesperson som ursprung, riksdagsledamoten Hamilton. Som tidigt gjort sig känd genom uttrycket

”Det är inte euron det är fel på, det är regelverket”

För att vara professor i nationalekonomi borde, bara borde, han vara medveten om vad alla ekonomistudenter får lära sig på A-nivå på universiteten. Att valutor är just ett regelverk, myntet eller sedeln är bara en transaktionsform. Något som även är relativt självklart för de flesta, men inte alla, riksdagsledamöter vilket numera torde vara bevisat.  Men åter affischen:

Skärmavbild 2014-05-03 kl. 15.35.27

Säg nej till rysk gas, behåll kärnkraften.

Vad folkpartiet inte nämner är för att det här skall fungera så bygger världsmarknaden för uran på att Ryssland faktiskt fortsätter bryta uran. Genom att Ryssland bryter uran hålls världsmarknadspriserna nere och gör denna energiform överkomlig i pris samtidigt som Sverige slipper exploatera sina uranfyndigheter. Vi är direkt beroende av att Ryssland exporterar sitt uran vidare, annars skulle energipriserna bli ohanterliga.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se