Crowdfunding, boken om det Sverige som inte hörs.

  • Söndag 22 jun 2014 2014-06-22
E-post 0

Sedan lång tid har jag haft en tanke om att skriva en bok, en bok som berör och vänder på perspektiven. Varför? Jag tror jag har en historia och en idé att förmedla samtidigt som du under din levnad, för att få det eviga liv vi av naturliga skäl inte kan uppnå, ska göra några saker. Du ska plantera ett träd, skaffa ett barn och, skriva en bok. Då kan du uppnå evigt liv.

Det senaste åren har jag, då jag haft förmånen att leva med en fot i storstaden och en i glesbygden, fått insyn i något som kan kallas folksjäl och då de effekter som den svenska invandringspolitiken fått på olika orter. Jag har även haft förmånen att arbeta som dels ordningsvakt men även som personskydd (ja, jag är vad som i dagligt tal kallas ”livvakt” med all den utbildning enligt FAP som det innebär) och då konfronterats med sidor av samhället jag tror få förstår finns. Nu är det ett minne blott och jag kan med andra ord som journalist börja skriva om det. Inte mina egna upplevelser då de är sekretessbelagda men jag vet var jag ska fråga.

Det finns såväl solskenshistorier som svart avgrund och ingen har idag försökt – eller vågat – beskriva hur samhället ser ut utanför den Södermalmsfixerade storstadsbubblan där huvuddelen av författare och journalister rör sig. Det finns en del beskrivningar men de som finns har en mycket tydlig politisk avsändare i form av mer eller mindre nationalistisk eller högerextrem karaktär och det finns även från den andra sidan stängslet. Men ingen samlad bild i ett begripligt format. Polariseringen och ytterligheterna dödar alla möjligheter att föra en konstruktiv dialog. Invektiven dödar alla andra röster som försöker höras.

Min plan är att göra en form av videoreportage parallellt med att jag skriver boken och under resans gång göra kortare bloggposter i dagboksformat.

Den tid det kommer att ta kommer vara en glädje att investera i, dock inser jag att det kommer krävas en hel del till i form av ren och skär hårdvara samt bensinpengar. En videokamera av lite mer professionell karaktär, en ljudupptagare samt en del programvara för att få allt att hänga ihop samt bidrag till bensin. Sovsäck eller härbärge från vänner är redan ordnat inför min resa genom landet som kommer börja på Migrationsverket och sluta i Kopparberg för en resa genom främst södra Sverige via Tantolundens uteserveringar, Östergötland, Småland och Skåne. Via byråkraternas och rikspolitikernas mötesrum till kåkstäderna med tiggare, tältlägren med bärplockare och de mer eller mindre tillfälliga flyktingmottagningarna inkluderande kommunpolitikerna och socialsekreterarnas frustration. Även frivilligorganisationers perspektiv och erfarenheter skall jag försöka täcka in.

För att gå i mål med detta behöver jag dock hjälp. Jag har ingen vilja eller tanke att gå till ett förlag från början utan vill be er om hjälp via crowdfunding och läsardonationer.

Skulle du vara intresserad, du som följt eller följer min blogg, av att ge mig möjligheten att göra detta så skulle jag vara glad om du gav ett bidrag på Plusgiro 151 99 70 – 6, märk i sådana fall inbetalningen med ”Det andra Sverige” eller med din e-post. Målet för att kunna dra igång är 30 000 kronor, eventuellt överskott kommer att betalas in till ”Läkare utan gränser” som är de som möter alla dessa flyktingöden längst ut. Alla utlägg samt kostnader kommer redovisas i en separat postning när boken är klar för publicering. Förlag i dagsläget ej bestämt men det lutar faktiskt åt att jag ger ut i egen regi eller via Vulcan för att undvika eventuella kopplingar med särintressen. Jag har som ambition att försöka ge en helt oberoende bild. Min, och kanske även mina läsares, bild av Sverige. Det Sverige som inte alltid hörs.

Med hopp om din hjälp.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se