Klok politik 1.0

  • Tisdag 24 Jun 2014 2014-06-24
E-post 0

Vid en valseger för socialdemokraterna ska skatten sänkas redan nästa år för de med garantipension. Totalt beräknas de två stegen i partiets skattesänkarprogram kosta cirka fyra miljarder kronor.

Ledarsidorna.se´s kommentar är att detta är en klok politik. Den grupp av pensionärer som omfattas har ett så trångt konsumtionsutrymme att varje krona kommer gå till ökad konsumtion. Ökad konsumtion är något som alla nationalekonomer älskar, med ett möjligt undantag för miljöpartiets ekonomer som vill se en noll-tillväxt i ekonomin. Ökad konsumtion innebär att fler måste arbeta för att möta denna ökade konsumtion av varor och tjänster. Fler som behöver möta detta behov och kommer i arbete, färre på bidrag och mer i skatteintäkter.

Kan vi få se mer av detta, en klassisk socialdemokratisk politik, så kan det gå vägen. Väntar, inte utan en viss kritisk nyfikenhet, på vad jag kan bedöma som Klok politik 2.0. Det här kan gå vägen. Vill vi se Stefan Löfven som statsminister och genomföra denna politik så är det lite läge att rösta på honom. Inte på Gustav Fridolin, Åsa Romson eller Jonas Sjöstedt eller för den delen Gudrun Schyman.

Detta är socialdemokratisk politik som jag känner igen den. Klok politik 1.0.

 

SR,

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se