Nu har du satt din sista potatis!

  • Torsdag 26 Jun 2014 2014-06-26
E-post 0

Maria Ludvigsson, SvD, gör ett tappert försök att granska Miljöpartiet i dagens ledartext i SvD. Jag förstår vad hon vill ha sagt men hon trasslar in sig i ett exempel som faktiskt bara är fiskalt. Det finns andra exempel som nog så tydligt åskådliggör Miljöpartiets oförmåga att få ihop en realistisk och sammanhållen politisk plattform i allmänhet och kompetens till att göra en egen politisk analys av sina förslag. Om vi tar ett applikatoriskt exempel i potatis, en svensk traditionell stapelvara och baskost, så blir det kristallklart:

Miljöpartiet är motståndare till GMO, genmanipulerade grödor, samtidigt som de avser höja skatter och avgifter för bekämpningsmedel så kraftigt att ingen har råd att använda dem.

Den svenska färskpotatis vi håller så högt innehåller två inmanipulerade gener för att vara resistent mot bland annat svartmögel som annars i regel slår ut hela skördar där den får fäste. Om inte genmanipulerad potatis används vid sättningen så krävs, för att hålla priset nere, en tämligen omfattande besprutning av bekämpningsmedel. Det är två punkter i Miljöpartiets jordbrukspolitik som inte är förenliga. Om de inte vill utrota potatisbonden som livsform vill säga vilket absolut inte kan hållas för uteslutet. Denna typ av motsägelser genomsyrar Miljöpartiets program vilket Ludvigsson tar upp och vilket även blir tydligt i intervjun i Aftonbladet med Gustav Fridolin.

Vi kan med Miljöpartiets politik se framför oss 2014 som den sista sommar vi kunde äta svensk färskpotatis så se till och njut nu, nästa år kan det bli utländsk skräppotatis. Förbud, i kombination mot straffskatter, mot GMO och på bekämpningsmedel gör att den svenska potatisbonden går i pension, högst ofrivilligt,  som en konsekvens av en miljöpartistisk jordbrukspolitik 2015 om den får genomslag.

Nu har du satt din sista potatis!

 

 

 

SvD, Aftonbladet,

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se