Sälj! Sälj! Sälj! Där kan du inte bo!

  • Måndag 2 Jun 2014 2014-06-02
E-post 0

DN Ledare börjar idag granska Miljöpartiets politiska program mer i detalj. Mest komiskt i detta program är vallöftet om ekologiska fruktstunder i skolorna. SR Medierna har gjort ett nedslag i detta löfte och kommit fram till att du bör äta runt 400 kg direktbesprudade vindruvor per person och dag för att kroppen skall börja visa upp hälsovådliga nivåer. En gissning är dock att problemen för matsmältningsorganen börjar långt tidigare. Klämmer du i dig fem kilogram vindruvor på en dag har du säkert problem men av helt annan karaktär. Det är nog signalvärdet som MP vill åt men de hade kunnat välja andra vägar istället för en väg där det blir enkelt att driva gäck med dem.

Det finns dock ett annat signalvärde som håller på att utvecklas i det politiska samtalet. Vad som är acceptabelt och inte. I en av många trådar på Facebook återfinns dessa tendenser. Att är det rimligt att bo i glesbygd längre? För vilka är glesbygdsboende möjligt med Miljöpartiets politik och kanske framför allt med de klyftor som nu växer fram? Är det möjligt för mig, inom den politiska korrektheten, att ha kvar huset i Kopparberg längre? Det måste ju vara hemskt att ha ett hus där var femte väljare är Sverigedemokrat! Sälj! Sälj! Sälj! Där kan man inte bo! Inte heller kan du bo i Edebo-Ununge i Stockholms län som visar samma siffror. Sälj! Sälj! Sälj! Flytta in till Södermalm med allt du har, oavsett kostnad!

Stigmatiseringen i det politiska samtalet börjar sakta men säkert nå nya bottennivåer och skall ses som en motreaktion på Sverigedemokraternas framgångar. Men det blir tyvärr för extremt och skulden för detta bär de två tills vidare statsbärande partierna. De har inte lyckats kommunicera någon statsbärande idé som bär över fler mandatperioder och öppnar därmed dörren för missnöjesyttringar. Det påfallande utbredda tystnaden från såväl Fredrik Reinfeldt som Stefan Löfven eldar på de mer extrema underliggande strömningarna. Du kan och får inte bo granne med en Sverigedemokrat om du är mån om din politiska framtid, än mindre ha dem som kollegor eller bekanta. Du skall heller inte kritisera eller ens granska vare sig Miljöparti eller Feministiskt Initiativ om du är rättroende vänster. Att ens våga ifrågasätta varför Fi´s Soarya Post gifte bort sin 16-åriga dotter, i strid mot andemeningen i UNICEFS barnrättsdokument, är i det närmaste politiskt självmord. Inte ens internt Fi är detta en fråga som vare sig Gudrun Schyman eller Soraya Post själva vill svara på. Locket är på internt. Nästan på ett patriarkalt sätt vilket leder till en viss komik men du ifrågasätter inte en valvinnare.

Sälj! Sälj! Sälj! Där kan du inte bo! Byt jobb och umgänge! Och håll klaffen!

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se