Vi andra, vi kulturella och intellektuella kalhyggen

  • Tisdag 3 Jun 2014 2014-06-03
E-post 0

Sommarpratarna i SR/P1 är ett ständigt återkommande favoritprogram för många svenskar. Många profiler har passerat genom åren och i år har Sydsvenskan låtit göra en sammanställning över de personer som, i Sveriges Radios ögon, är intressanta nog att få medverka. Läsningen är dyster. Det är fler representanter från Stockholmsstadsdelen Södermalm än vad det är deltagare söder om Södertälje. Det är fler programledare som väljer ämne och musik som bor i Tyskland eller England än det kommer från hela Norrbotten.

I Sveriges Radios urval så är Södermalmsbon bra mycket mer spännande. Det bor inga spännande människor i praktiken utanför statskärnorna. Norr om Hudiksvall bor bara en enda stackars ensam intressant person. Bara det en sevärdighet får man anta och som bör komma med i den lokala turistinformationen. Vi har en sommarpratare här i vår landsände.

Vi och dom är signalen. Vi på Södermalm, media-, kultur- och PR-eliten som på ett eller annat sätt antingen umgås eller är kollegor – ibland till och med släkt med varandra, och ni andra bonnläppar, hilly-billlys och kulturella eller intellektuella kalhyggen. Signalen från Sveriges Radio, vår gemensamma radiokanal, kan inte vara tydligare. Är det ett rimligt anslag i vår främsta Public Service-kanal?

Vad är du min vän? Är du ett intellektuellt kalhygge eller en av de som bor på rätt ställe och har rätt grannar?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se