De kränktas tidsålder

  • Måndag 14 Jul 2014 2014-07-14
E-post 0

AFA i Skaraborg låter på sin hemsida omvärlden förstå att de avser möta Sverigedemokraterna med samma medel som de möter de uttalat nazistiska grupperingarna. Ur kommunikén går det att utläsa att våld kan uteslutas, den avslutas med

Väl mött under kommande valrörelsen och den antifascistiska offensiven gentemot fascister vart och när de än vågar visa sig.

Vid alla tillfällen – med alla medel!

Det finns fler sätt att analysera denna kommuniké. Men jag landar hela tiden i samma slutsats eftersom det finns en ton av besvikelse över de högerextremas övertag i media för närvarande. AFA är kränkta över att inget av Almedalens strålkastarljus landade på dem. AFA är kränkta över att bli marginaliserade i nyhetsrapporteringen och flyttar fram positionerna till en extrem sådan. Att attackera, och på olika sätt använda våldet som medel, mot ett demokratiskt valt parti – oavsett vad vi kan tycka om det – är att passera en gräns. En gräns där uppmärksamheten från både media, polis och SÄPO kommer bli så gott som garanterad. Attack mot ett riksdagsparti innebär en attack mot vår författning och demokratiska modell, oavsett hur illa vi kan tycka om Sverigedemokraterna. AFA är kränkta nu, över marginaliseringen, och kommer göra något åt det. Det är det enda jag kan landa i.

Vilka andra grupper är då mest kränkta över att behöva se sig marginaliserade av media? Den  grupp som är mest marginaliserad i debatten är, om jag inte är helt fel ute, medelålders hetero-tanter som lever lyckligt gifta, har ett bra jobb och har två eller fler välartade barn. Den gruppen är idag helt bortglömd och är det någon grupp som borde känna sig kränkta över att vara bortglömda i mediaflödet så är det nog dessa. Alla vita, lite småtrista, heterosexuella tanter som träget, varje dag, först tar hand om hem och barn för att sedan gå och sköta sitt jobb prickfritt. År efter år. De, om några, borde vara kränkta av marginaliseringen av media, politiker, polis och SÄPO. Att inte de lägger en sten i handväskan och går till aktion får vi vara tacksamma för, för de är många. Inser ni vilken kraft som finns i denna grupp?

De kränktas tidsålder.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se