Skenheligt, på gränsen till vämjeligt

  • Torsdag 24 Jul 2014 2014-07-24
E-post 0

Just nu är det högsäsong för svenskodlade grönsaker. Men grossisterna väljer ändå ofta att importera stora billiga partier från Holland. Därför ligger tonvis med svenska grönsaker och ruttnar bort. Ett av de företag som importerar mest grönsaker, till nackdel för de svenska närodlade, är Axfood. Axfoods miljöchef, som nu vädrar ministertaburetter och öppnar för en politisk återkomst, är ingen annan än det forna språkröret Åsa Domeij. Domeij gör en ”Wallström” och positionerar i god tid innan valet sig själv för att kunna ”åka räkmacka” in i Rosenbad.

Detta samtidigt som det idag ligger tonvis med svenska grönsaker och ruttnar på fälten för att de börsnoterade grossistföretagen, varav ett har ett miljöpartistiskt språkrör som galjonsfigur i ledningen, inte ser tillräcklig ekonomi i närodlade grödor. En enskild odlare berättar för SVT hur han nu måste kassera fem ton, 5 000 kilo, samtidigt som Axfood med miljöpartisten Åsa Domeij i ledningsgruppen gladeligen importerar grödor med bättre vinstmarginaler som transporteras med dieseldrivna lastbilar genom Europa.

Skenheligt. På gränsen till direkt vämjeligt.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se