Ingen vaktar spisen

  • Lördag 23 aug 2014 2014-08-23
E-post 0

Med anledning av Håkan Boströms signerade ledare i DN idag – där han pekar på att främst missnöjda moderater går över till Sverigedemokraterna – finns det skäl att publicera ett exempel på hur resonemanget går i de socialkonservativa moderata leden. Dagens skribent är bekant för er som följer Ledarsidorna.se nu, Jens Kittel. Ocensurerad och ett bra exempel, Kittel pekar dessutom på en högst trolig utveckling 2018 och 2022 om inte fuldansen upphör.

Kittel ansvarar själv för  debatt i kommentatorsfältet

Jag har, föga förvånande, efter mitt gammelmoderata gästspel här på ledarsidorna.se inte fått någon ny inbjudan till Facebook-gruppen Alliansens Vänner och är därför mycket hedrad att få förnyat förtroende hos ledarsidorna.se. Passar också på att framföra ett varmt tack för all fin respons på mitt förra inlägg.

Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så delar Johan och jag en hel del synpunkter i valets hetaste potatis, trots att vi står på varsin sida om blockpolitikens djupa avgrund, en avgrund som jag tror i detta läge är ytterst negativ för Sverige. Migrationsverkets senaste rapport är ingen skitfråga som man löser vid kaffeautomaten, frågan kräver samling men tyvärr är inte Reinfeldt rätt man längre. Johans vilja att presentera lösningar i denna fråga är mycket beundransvärd, själv är jag helt övertygad om att detta är ogenomförbart utan enorma samhällsförändringar vilka jag är tveksam till.

Ledarsidorna.se konstaterade tidigare i veckan att Reinfeldt är slut, ett konstaterande som mer och mer framstår som väldigt klarsynt och välanalyserat, trots mina moderatögon. Han är trött, tar dåliga beslut, gör felaktiga analyser men framför allt har han ljugit för Svenska folket i frågan kring kostnader för invandringen och tyvärr ser jag inga tecken på att han har slutat. Jag tvingas ännu en gång ifrågasätta om inte förtroendet för Reinfeldt är förbrukat. 48 miljarder är bara inträdesbiljetten, men vad kostar det att åka på karusellen en mandatperiod? Det går inte längre att ljuga vilket väljarflykten till SD vittnar om. I veckan fick han frågan varför Migrationsverkets rapport kom plötsligt för Alliansen, om de inte kände till att detta var gång? Han hävdade, i och för sig med en del osäkerhet i rösten att detta var helt nya uppgifter. Det framstod som helt uppenbart för alla som tittade att han for med osanning, hur kan ledningen för ett land inte vara insatt i en fråga av denna nationalekonomiska dignitet?

För exakt 4 år sen skrev jag att Alliansens bästa valarbetare hette Mona Sahlin, varje gång hon öppnade munnen så genererade det nya röster till Alliansen. Exakt samma match spelas just, men denna gång med helt andra laguppställningar. Jag känner inte Åkesson men jag utgår ifrån att han även denna fredag får okontrollerbar pleasure overload mellan chipstuggorna i fredagsmyset när han efter Reinfeldts vecka skotar hem ett nytt väljarlass. Dessa väljare kommer dock inte bara från M, återkommer strax till det.

Media då, är de med i matchen? Pettersson(Sossebakgrund) på AB visar ännu en gång sin och medias dåliga kontakt med verkligheten när hon menar att valet handlar om jobben. Det är ev. lite klädsamt att skriva så men knappast på sin plats. Pettersson behöver nog släppa hörnflaggan och komma in i matchen. Det kan vara så att jobben är en viktig fråga, innanför tullarna i Stockholm där Pettersson rör sig. Men landet är större än så vilket verkar vara en överraskning för delar av spelarna på vänstersidan, framför allt MP.

Jag har förmånen att kunna jobba på distans, detta veckoslut i stugan på Norrlandskusten. I Norrland är stämningen skön, tempot är lägre men man får saker gjorda ändå och tid finns alltid för att snacka skit en stund. Minst när man anar det rycker någon upp dörren och ropar ”pojkvasker, harru nå kaffe”. Eftersom politik intresserar mig så för jag det på tal när jag träffar bekanta i området, många är i min ålder och uppåt. De allra flesta har en långvarig hemvisst i S, några har bytt till Alliansen men flertalet är kvar hos S, ett par veckor till. Jag öppnar alltid med den neutrala frågan ”Jaha, vad tror du om valet då?” Samtliga, och med samtliga menar jag exakt varenda en av dem tar direkt upp invandringsfrågan och Statsministerns utspel ang. finansiering av Migrationsverkets prognoser. Föraktet för Reinfeldt, hans inställning i frågan och politikerna i Stockholm är påtagligt och närvarande. Ingen gör någon hemlighet av att det är SD som får rösten i år. Är de här människorna rasister? Möjligvis om man jobbar på Expo eller ETC men självklart inte, de är missnöjda och oroliga. Det finns väldigt många människor som känner så i vårt land och alla har rösträtt, men man behöver garanterat stoppa näsan utanför tullarna för att få en bild av läget i Sverige vilket ledarsidorna.se mycket riktigt varit inne på tidigare.

Med bakgrund till ovanstående skulle man kunna måla upp följande scenario:

Vi fortsätter på Reinfeldts inslagna linje och får enligt Migrationsverket själva en totalt okontrollerad invandring från 2017-2018. SD sitter i regeringen from 2018 och är regeringsbildare 2022.

Hur smakar det? Inte hallontårta direkt om ni frågar mig, men inte otänkbart.

Jag föreslår istället att vi omedelbart anpassar oss till den nivå som övriga länder i Europa har lagt sig på vilket kommer ge betydande vinster i humanism, integration och ekonomi. Vi kanske, som effekt av detta kan bromsa det skenande antalet utanförskapsområden och bli bäst på integration istället för bäst invandring, en smakfull utveckling i mina ögon. Antalet utanförskapsområden har de senaste åtta åren ökat. Mellan 2006 och 2012 växte antalet utanförskapsområden från 156 till 186 enligt de definitioner som Alliansen tidigare vitsordat men nu vill omdefiniera. Detta låter sig dock inte göras med nuvarande partiledare och Statminister, jag föreslår att valberedningen i M omedelbart värmer upp tjejerna och killarna på avbytarbänken för vår lagkapten är slut!

Det kokar i stugorna nu, men ingen vaktar spisen.

Det smakar inte hallontårta heller.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se