Utan rasistiska förtecken

  • Fredag 15 aug 2014 2014-08-15
E-post 0

Det finns anledning att kommentera Karl Petter Thorwaldssons uttalande i SvT, att risken är överhängande för ett parlamentariskt kaos i höst. Utan egen majoritet och med Sverigedemokraterna som vågmästare blir det svårt både för Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt att bilda en handlingskraftig regering. Om allianspartierna, vilket de har flaggat för, lägger fram ett gemensamt motförslag som får stöd av SD, faller den första rödgröna budgeten och Stefan Löfven har en regeringskris och ett eventuellt nyval att hantera.

De som nu tror att jag är på gränsen att bli just Sverigedemokrat tror fel. I grunden fel. Jag ser bara en lösning på den situation vi befinner oss i . En stark socialdemokratisk regering med ett tydligt inflytande från LO. Utan rasistiska förtecken som förhåller sig till en realitet utan influenser från den ängslighet och de särintressen som hitintills fått regera det socialdemokratiska partiet. Ledarskap helt enkelt. Ett mod att gå före och inte ängsligt följa bland annat presschefens alla olika mätningar som annars dominerar Stefan Löfvens, Carin Jämtins och Jan “Janne” Larssons vardag.

Varför? En rad enkla faktorer. Som framför allt mina partikamrater behöver påminnas om. Gärna innan de bultar sig för bröstet inom HBTQ-området. Där har de inget att skaffa alls i min och min familjs värld. Snarare tvärtom, men det är en historia som jag kommer dra fram ur hatten vid ett annat tillfälle.När det passar mig. Varje steg och varje beslut som socialdemokratin stått för under en mycket lång process, som spänner över decennier och flera personer,  finns noga dokumenterat av mig och min familj. Mer som livförsäkring vilket kan komma mycket väl till pass dessa dagar.

  • Min mor är Barbro Westerholm. Hon har format mig och jag har en upplevelse som jag bär med mig varje dag. Den dagen mamma kom hem och lagade middag för oss barn och berättade att hela trappan, där vi sprungit upp och ner, under dagen blivit ockuperad av massa unga arga män. De var arga för att de klassades som sjuka för deras kärleks skull. Kärlek till en av samma kön. Den homofobi som många, även centralt placerade Sverigedemokrater, visar är tillräckligt för mig att vända det partiet ryggen för evig tid. De Sverigedemokrater som ens inbillar sig att jag skulle snegla på dem som alternativ efter detta borde faktiskt börja fundera på vilken sida normalbegåvningsfördelningen de befinner sig. Jag kommer aldrig befinna mig där de vill.
  • Jimmie Åkessons artikel i Aftonbladet från 2009. Byt ut ordet ”muslim” mot ”jude” och ”islam” mot ”judisk konspiration” så framgår det med all önskvärd tydlighet vilka xenofobiska värderingar som härbärgeras i och driver partiledningen framåt.

Vi stoppar där men det finns mer. De är dessutom, avslutningsvis, det parti som gjort det möjligt för Fredrik Reinfeldt att regera vidare. Med allt det innebär i form av försämringar för vanliga svenska löntagare.

Även fast jag är kritisk mot dagens praktik inom invandringspolitiken, även den som förs av S, så är inte det detsamma som att jag tänker eller tycker som en Sverigedemokrat. Vi, eller jag,måste gå en egen väg. Och söka en position där jag kan debattera dagens situation utan rasistiska förtecken eller rötter.

Dagens situation är allvarlig inom invandringspolitiken. Migrationsverket pekar på ett behov av ett resurstillskott om 12 Miljarder kronor per år vilket är dubbelt mot vad det prognosticerade reformutrymet är. Ett reformutryme som redan är intecknat av valfläsk. Situationen är mycket allvarlig, den rikspolitiker som söker förnyat förtroende som förnekar detta är inte förtjänt av ytterligare en mandatperiod vid köttgrytorna och det är exakt detta som Sverigedemokraterna spelar på. Vi måste nu snabbt söka såväl kortsiktiga som långsiktiga lösningar utan rasistiska förtecken. Att stoppa invandringen är vare sig önskvärt eller möjligt, krig har en förmåga att fortsätta oavsett om vi vill ta en ”time-out” eller inte. Och därmed flyktingströmmar. Men. Det finns alternativ. Om vänstern och den något sånär realistiska högern är beredda att debattera den. Utan rasistiska förtecken.

Det måste gå. Och om inte socialdemokratin eller moderaterna kan erkänna – och tillåta detta mer öppna klimat och börja förhålla sig till fakta och hur Sverige ser ut? Då kommer vi se hur den rasistiska vinden kommer blåsa rätt igenom Sverigedemokraterna samt väcka avsevärt obehagligare krafter – och därmed extremare lösningar – till liv.

 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se