Gästkrönikören Jens Kittel – Dags att köpa åkband?

  • Lördag 13 Sep 2014 2014-09-13
E-post 0

Jens Kittel får stå för denna valrörelses sista inlägg på Ledarsidorna.se. 

Jag känner mig otroligt hedrad att så här några dagar innan valet få förnyat förtroende hos ledarsidorna.se. Det värmer verkligen mitt hjärta att Johan och jag kan ha utvecklande diskussioner och fortsätta vara goda vänner trots att vi står på varsin sida om blockpolitikens djupa avgrund. Det är inte heller ett orimligt antagande att tusentals gemensamma timmar till sjöss bidrar till detta faktum. Jag kan inte nog poängtera hur viktigt det är med ett öppet och ärligt debattklimat trots att vissa frågor är jobbiga. Johans krönika ”The skicka såsen-moment” är ett fullständigt lysande exempel på när det blir lite jobbigt med sanningen. Jag kommer även denna gång att debattera i mitt tycke valets absolut viktigaste fråga, fullt medveten om att tidningarnas ledarskribenter, flertalet partiledare och kulturvänsterns förståsigpåare utpekar helt andra och mer bekväma frågor som valets viktigaste. Vi kommer att röra oss kring en del obekväma frågeställningar men jag förutsätter att kommentatorsfälten hålls rena från rasistiska utspel vilka inte hör hemma någonstans. 

Jag har tidigare indikerat att Migrationsverkets saknade 48 miljarder bara är inträdesbiljetten till Reinfeldts tivoli och ställt mig frågan vad det kostar att åka på karusellerna en mandatperiod. Låt oss resonera ett kort ögonblick kring det och vi kan börja med mannen som håller i räknedosan. Jag vill påstå att Anders Borg är en av Europas absolut skickligaste finansministrar, man kan självklart diskutera resursfördelning och det i mina ögon ej nödvändiga JSA5 men på det stora hela har han lotsat vår plånbok mycket väl genom finanskrisen. Detta blir dock relativt ointressant när hans chef, min partiledare och vår Statsminister köper okontrollerad invandring på löpande räkning. Borg har nu aviserat skattehöjningar på 25 miljarder, vilka självklart kommer gå till finansiering av Reinfeldts utspel i invandringsfrågan. Konjunkturinstitutet är dock av en helt annan uppfattning, de menar att det krävs skattehöjningar på 100 miljarder. Reinfeldt svarar, inte helt oväntat att KI har fel. Han har just känt sig tvingad att erkänna Migrationsverkets saknade 48 miljarder och vill högst troligt inte skicka mer väljare till Åkesson, väljare som kommer från båda blocken vilket jag exemplifierade i ”Ingen vaktar spisen”. Vem har då rätt, KI eller Alliansen? Ja om vi ser till Reinfeldts och Ullenhags CV i avdelningen ”ärlighet o öppenhet kring kostnader för invandringen” så är jag fullständigt övertygad om att ni själva kan räkna ut vem som har mest rätt.

Hur mycket belastar då invandringen vår inom kort hårt ansatta nationalekonomi varje år? En otroligt svår fråga att svara på, men relativt befogad. Regeringens tidigare egna tillsatta utredare Professor Ekberg har tidigare pekat på 45-60 miljarder. Betydligt mindre känd i media, av förklarliga skäl är Docent Tullbergs uträkning som pekar på drygt 250 miljarder. Ullenhag har vid enstaka tillfällen sagt att ”den kostar i alla fall inte mer än flera tiotals miljarder” vilket man då får tolka som max 19 miljarder. Min egen bedömning är att sanningen idag ligger någonstans mitt i mellan Ekberg och Tullberg men att vi innan slutet av kommande mandatperiod når Tullbergs nivåer om vi fortsätter på Alliansens inslagna linje vilket kommer generera djupa sår i vår välfärd och stora samhällsförändringar. Pengar är en sak, men det finns andra aspekter om man borrar lite djupare i problemet.

Min lagkapten ber oss öppna våra hjärtan för han vill att vi ska vara en humanitär supermakt. Vi pratar då om hjärtan som redan är öppna, på vid gavel med alla dörrar och fönster, det är korsdrag och gardinerna står rakt ut som vindstruten på Arlanda en stormig novemberdag. Vad är det humanitära med att dumpa flyktingar i skogen? Oj, lät det obekvämt? Kliar det i rasistkortet? Mycket möjligt men det är exakt vad vi håller på med just nu! Ledarsidorna.se har tidigare använt Ställdalen som exempel, ett utmärkt exempel på att kommunerna går på knäna. 500 invånare, 230 flyktingar och Sverigedemokraterna på 35 %. Där kom den igen, den där som inte smakar hallontårta. I EU/Eurostats senaste rapport från aug 2014 kan vi se att vi utan konkurrens är Europamästare i flyktinginvandring. Vi tar emot drygt 2,5 gånger fler än tvåan Schweiz per invånare, drygt 3,5 gånger mer än Norge, knappt 5,5 gånger mer än Danmark och drygt 11,5 gånger mer än Finland. Jag ser inte det humanitära i att leda den ligan med totalt misslyckad integration och skenande antal utanförskapsområden som följd. Jag skulle bli ohyggligt stolt om vi istället var världsmästare på integration men den värmande upplevelsen ligger tyvärr ljusår bort just nu och lösningen stavas inte ökad invandring.

 

Lek med tanken att vi applicerar Ställdalens siffror på låt oss säga Södermalm, en stadsdel i Stockholm med mycket starkt MP-stöd och vänsterfäste. MP, vilka gjort sig kända för att saluföra den mest generösa eller oansvariga(välj själv) invandringspolitik som går att uppbringa borde ju verkligen vara intresserade av att bidra till den humanitära supermakten. På Södermalm bor i runda slängar 125 000 människor och ett plötsligt tillskott på drygt 57 000 flyktingar skulle motsvara läget i Ställdalen. Bara för att ni ska få lite perspektiv på läget så nämner jag att hela Stockholms Stad tog emot 93 asylsökande år 2012. Hade det fungerat bra? Självklart inte men det gör det inte heller på orter som Ställdalen. Hade kulturvänsterns självutnämnda förståsigpåare fortfarande tyckt att okontrollerad invandring var bra? Jag är mycket tveksam till det. Hade SD fått en snabb och olustig tillväxt på Södermalm? Jag lämnar härmed skriftlig och heltäckande garanti på att så vore fallet. Vi pratar om människor som tvingas bo 4-6 personer på ner till 12 kvadratmeter, ibland under väldigt långa perioder. Vi pratar om människor, som inte har en snittetableringstid på sju år vilket Ullenhag vid flertalet tillfällen ljugit oss rakt upp i ansiktet om utan vi pratar om människor varav hälften kommer att ha jobb efter sju år vilket borde framgå tydligt även för Ullenhag om han lär sig läsa rapporterna från SCB på ett korrekt sätt. Vi pratar om människor som redan när de påbörjar sin resa till Sverige är dömda på förhand till livslångt utanförskap. Jag har ofantligt svårt att se det humanitära i detta och väljer denna gång att inte ifrågasätta förtroendet för Reinfeldt och Ullenhag utan istället konstatera att det är fullständigt förbrukat.

Att så här, endast ett fåtal dagar före valet se ledarna för de två statsbärande partierna vägra ta i frågan är oroande, vi måste börja diskutera volymerna och inse att det skenande antalet utanförskapsområden inte går att bromsa med resurser som inte finns. Det går inte heller att som Alliansen föreslagit att ändra definitionen av begreppet utanförskapsområden för att det ska se bra ut i folks ögon. Att vänstermaffians självutnämnda förståsigpåare på Södermalm inte inser det är ju en sak, de lever inte i problemet och då är det enkelt och bekvämt att ha synpunkter men det går bra att följa med både Johan på ett nattpass som ordningsvakt eller undertecknad på en nattvandring i förorterna om man vill träffa verkligheten. Betydligt mer oroande är Reinfeldts och Löfvens hållning i frågan, jag kan inte påstå att jag sett någonting hos dessa två herrar som skulle motverka den kommande massiva samhällsförändringen och SD:s snabba och obehagliga tillväxt sedan Löfvens mycket kloka utspel där han ifrågasatte arbetskraftsinvandringen med hänsyn till vår höga arbetslöshet. Vi ska komma ihåg att det är Migrationsverket själva, och inte någon idiot i SvP som bedömer att kontrollen över invandringen går förlorad 2017-2018. S vill nu istället utbilda oss i vad vi ska tycka. Att likt Reinfeldt och Löfven toppstyra sitt parti och sina väljare står varje partiledare fritt, om än aningen osmakligt i en demokrati men när de bestämmer vad människor ska tycka har de passerat girpunkten med flera sjömil. En liknelse, i och för sig något avlägsen skulle kunna vara att vi får en böld(väljarkåren) i rumpan på cykelsemestern, vilket självklart gör ont. Vi väljer då att ändra definitionen för begreppet ”göra ont” och sen utbildar vi bölden och förbjuder den att göra ont medan vi glatt cyklar vidare. 65 % av väljarkåren(SCB maj 2013) vill se en striktare invandringspolitik men Löfven ansluter sig nu till den vid det här laget välkända Alliansmodellen, dvs att köra över sina väljare och skicka dom till Åkesson. Missnöjesröster? Absolut men de har samma tyngd som en vanlig röst. Jag föreslår att dessa båda herrar omedelbart släpper hörnflaggan och kommer in i matchen, annars lär de båda nog känna en del skuld när de från sina avdankade landshövdingsposter år 2022 ser Åkesson öppna champagnen som nybliven Statsminister.

Några slutord om media, Aftonbladet släppte häromdagen fram Christian Thorén med sitt debattinlägg som cirkulerat friskt på Facebook. Jag känner inte Thorén men jag gissar att han liksom jag är hobbydebattör vilket jag verkligen uppskattar, media kan må bra av att släppa fram lite vanliga människors uppfattning som motvikt till sina egna tillrättalagda krönikor. Thoréns inlägg är bra och välskrivet, det känns som det kommer från hjärtat och han gör en konsekvensbeskrivning vilket jag är mycket svag för. Tyvärr går han dock i samma fälla som AB själva gör när de angriper SD. Om man tror att folk tänker rösta på SD för att de vill återta rätten att säga ”negerboll” och kunna dra en ”turkhistoria” vid fikabordet så är man inte bara ute och cyklar utan man svänger sig också med en fantastiskt förenklad, tillrättalagd och bekväm bild av verkligheten, vilket i och för sig rimmar mycket väl med AB:s egen taktik när de angriper SD. Thorén följer upp med en konsekvensbeskrivning där han drar liknelser med nazismen i Tyskland och huliganvåldet på våra fotbollsläktare, i mina ögon får han mycket höga poäng för utförandet men innehållet saknar själva kärnfrågan: Varför har SD en snabb och olustig tillväxt av väljare från båda blocken? Jo för att människor är oroliga för vår misslyckade integration, vår ekonomi och vår samhällsutveckling med hänsyn till Migrationsverkets prognoser och Reinfeldts hållning i frågan. Det verkar kunna bli dyra karuseller det här, bäst att köpa åkband!

 

Jens Kittel

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se