Känn ingen sorg, Göteborg. Eller surdegshambo i d-moll.

  • Måndag 15 Sep 2014 2014-09-15
E-post 0

Jag kommer strax att gå och lägga mig. Jag konstaterar att Sverigedemokraterna i årets val kommer erhålla runt 13 procent av väljarnas röster vilket är exakt Expos prognos från 1998. Röster som sannolikt går att härleda till att sju partier dansat kring det åttonde i en fuldans som trotsar all beskrivning. En fuldans där ingen vill ta i det faktum att vi står inför ett paradigmskifte inom flykting- och invandringspolitiken. Alla ”Sahlinister” skyr ämnet men det är detta som styrt valresultatet. Allt annat är lögn för de som försöker påstå annat. Annars hade inte Sverigedemokraterna kunnat håva in mer än 12 procent och en vågmästarroll.

Vi betalar idag, den14 sepember 2014, Sahlinimsens pris. Alla partier.

Vi betalar priset för att vi, som haft en vilja och beredvilligehet, att debattera invandring och integration utan rasistiska förtecken  tystats genom att behöva idiotförklarats eller ses som latenta rasister genom Expos, Mona Sahlins och Aftonbladets Ledarredaktions försorg.. De Ställdals-, Ludvika eller Västra Å;s bor – för att nämna några – erfarnehet som målats ut som mindre vetande, och som vi försökt försvara,  i en allt mer märklig valdebatt har aldrig varit relevanta intill idag då de helt plötsligt gav sin röst.. Som det ser ut på den lokala nivån kommer Fredrik Reinfeldts Täby ha en majoritet på mer än 85 procent som kommer motsätta sig lokalt flyktingmottagande men där de på riksplanet påstår något annat och därmed förlorar valet. Sverigedemokraterna som på riksplanet intar rollen som tredje största parti och som har siktet inställt på minst en av talmansposterna och ett par tre uskottspresidium säger något annat – något som många dessvärre känner igen sig i. I ett presidie på kommunal nivå så öppnas dessutom möjligheter att sätta agendan och jag skulle inte bli förvånad om de som ordförandepost i riksdagen och flera kommuner väljer kulturen. De vet, exakt som Håkan Juholt, att genom kulturen förändrar vi människors sätt att tänka.

 På Nytorget på Södermalm firade man igår Jimmie Åkessons sluttal genom att man iklädda rosa tyllkjolar och lila bongotrummor dansade genom runt Nytorget föranledda av Dror Feilers saxofonsolistiska trudelutter i något som kan tolkas som segerrusig batiktomteispirerad surdegshambo i etn dans i tron att de vunnit något. Men. Det har de inte, snarare tvärtom. De dansade alla efter Jimmie Åkessons pipa hela vägen genom valrörelsen i surdegslandet eftersom han förlagt sin slutspurt till just dessa kvarter där han har det största motståndet. Och därmed fått den största responsen och bekräftat initiativet.

Jag går nu och lägger mig. Väl medveten om att jag fick rätt och maranatasossarna på partiexpeditionerna fick fel. De fick fel. Jag önskar dem alla lycka till nu när de tillsammans med MP och resterna av ett sargat F! och V dansar vidare i sin surdegshambo, oavsett om det är på lokal eller riksnivå. Mitt partis ledarskap får exakt det de förtjänar. Vare sig mer eller mindre och de enda jag kan känna sympati och viss ledsamhet för är  de nyanlända som behandlas sämre än hundar och som förtjänade bättre alternativ att rösta på. Själv känner jag ingen skuld alls för dagens situation och höstens kaos.

Känn ingen sorg, Göteborg. Eller surdegshambo. Eller nåt´.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se