Korplaget

  • Tisdag 16 sep 2014 2014-09-16
E-post 0

Gästkrönikören och den gamle fartygskamraten Jens Kittel gör sin valanalys och gör dessutom upp med såväl sitt parti som ett antal ledarskribenter på de svenska tabloiderna. Kittel ansvarar för sin text i sin helhet men det är inte utan att jag står och nickar bifallande åt rätt mycket // JW.

Jag vet inte om valanalys är rätt ord för denna krönika, det är i alla fall mina tankar och ett tragiskt konstaterande att delar av den tredje statsmakten allvarligt borde fundera på sitt yrkesval. Följer ni Johan så kommer ni känna igen en del punkter. Att Johan och jag, en traditionell sosse och en gammelmoderat kan vara överens i en del viktiga frågor värmer mitt hjärta och är ett förhållande jag gärna hade sett i riksdagen just nu. Min önskan är självklart en utopi men jag tror ändå att en samling mellan de två statsbärande partierna hade varit bra för Sverige i detta läge.

Fuldansarna, smutskastarna, partistrategerna och nyckelskramlande vänstermaffian kan nu skörda sina frukter efter sin enligt egna utsagor felfria taktik för att minska stödet för SD. Gick då valet som de önskade? Nja inte riktigt, för att uttrycka sig milt. SD på 12,9 % och MP vilka utgav sig för att utmana SD om att bli tredje största parti är inte ens i närheten, med resultatet i handen framstår detta som en helt omdömeslös tanke från MP. Vill MP komma någonstans så är det hög tid att sätta manshataren Romson på helt andra arbetsuppgifter och låta Fridolin sköta snacket, grabben går hem i stugorna. Inte ens Södermalms favoritgullegrisar F! gjorde ett val de trodde, trots att de fått segla räkmacka med extra majonnäs i media. Det framstår dock närmast som en skänk från ovan att vi slipper ett så otroligt oseriöst parti som F! i vår riksdag, dagens situation är tillräckligt allvarlig ändå.

Min lagkapten Fredrik Reinfeldt lämnar sin post som partiledare, jag framför härmed ett mycket varmt tack för allt gott han gjort för Sverige. Hans beslut var dock helt oundvikligt vilket både Johan och jag varit inne på vid ett flertal tillfällen. Han befinner sig inte bara i en situation där han inte lyckats vinna valet utan han har också på relativt egen hand lyckats fördubbla stödet för SD. Detta är inte bara beklämmande utan också fullständigt oacceptabelt. Betydligt allvarligare är att hans co-pilot och en av världens absolut skickligaste finansministrar också slänger in handuken. Jag är allvarligt bekymrad för Moderaternas framtid, i synnerhet om de ska fortsätta på linjen med fullständigt oansvarig invandringspolitik vilken står för fortsatt skenande antal utanförskapsområden, mycket stora integrationsproblem och massiva samhällsförändringar. Som jag nämnt tidigare så är det inte någon nazistidiot i SvP som säger att kontrollen över invandringen går förlorad 2017-2018 utan det är Migrationsverket själva, vi ska då komma ihåg att Migrationsverkets rapporter historiskt sett alltid legat i underkant. Dagens 12,9 % för SD kommer tyvärr att 2018, om vi inte ändrar inriktning i invandringspolitiken framstå som en lätt bris en solig högsommardag när Åkesson firar att han plötsligt leder Sveriges andra största parti.

Partiernas kommentarer på SD:s framgång under valnatten var precis så verklighetsfrämmande och tillrättalagda som vi är vana vid. Den politiske korrekthetens okrönte konung Ullenhag visade inte helt oväntat noll förståelse för situationen och hävdade för femtioelfte gången att vi måste bli lite bättre på integration.

Bäste Herr Ullenhag, om det läcker i avloppet under handfatet så hjälper det inte att skruva upp kranen på max utan man blir då tvungen att stänga kranen några varv för att hinna med i andra änden. Gör man inte det så växer SD, det är inte mer komplicerat än så.

Ledarskribenterna på våra två skvallertidningar fortsätter visa att de inte är i närheten av att vara med i matchen. Låt oss börja med Anders Lindberg på AB: ”Det demokratiska och anständiga Sverige måste säga stopp nu”. Stopp till vadå Lindberg? Stoppa folk från att få tycka vad de vill eller rösta på vad de vill? Lindberg jobbar på en tidning som ser en rasist bakom varje gathörn och har verkligen gjort allt de kan för att berätta för folk vad de ska tycka och rösta på. En taktik som med facit hand får klassas som fullständigt värdelös vilket framgår för alla utom just Lindberg och hans kollegor på AB:s ledarredaktion eftersom de fortsätter i samma spår. Vidare ondgör sig Lindberg om att retoriken ”vi måste prata mer om invandring” börjar höras inom borgerligheten. Ursäkta frågan, men är Lindberg på samma planet som oss andra? Det tror f-n att vi måste börja prata om invandring, om vi inte vill ha Åkesson som Statsminister 2022. Detta borde vara tydligt även för Lindberg men han visar ännu en gång att han sitter på läktaren, han verkar dessutom kolla på en helt annan match än vi övriga.

Hans kollega Karin Pettersson visar inte heller hon någon större verklighetsförankring utan skriver ang. Reinfeldt: ”Han styrde landet i åtta år, men till slut tröttnade svenska folket på skattesänkningar, skolhaveri och brister i välfärden”. Fel Pettersson, igen. Vore så fallet så hade det rödgröna blocket gjort ett bra val men de har inte högre stöd än vid förra valet. Det är på invandringspolitiken och vår totalt misslyckade integration som svenska folket tröttnat, vilket inte borde vara så överdrivet svårt för Pettersson att räkna ut då SD ökat ungefär i samma omfattning som M backat. Pettersson menar vidare att dödsstöten för Alliansen kom i samband med Pisa-resultaten dec 2013, en klädsam och tillrättalagd slutsats men Pettersson borde vara mer rakryggad och erkänna att spiken i kistan slog Reinfeldt i helt själv när han redovisade sitt förhållningssätt till Migrationsverkets senaste prognos och skickade de sista hundra tusen väljarna till Åkesson.

Expressens ledare: ”Stackars Sverige. Ja det kan man verkligen tycka men det kanske Expressen borde tänkt på lite tidigare istället för att genom brutal häxjakt på SD i allra högsta grad ha bidragit till att skicka väljare till Åkesson. Expressen har under en tid samarbetet med Researchgruppen för att hänga ut invandrarkritiker vilka skrivit anonyma inlägg på Avpixlat, Fria Tider osv. Man kan diskutera det vettiga i en sådan uthängning, det finns både för och nackdelar enligt min uppfattning. Men, att en tidning som vill tillhöra den tredje statsmakten väljer att samarbeta med en grupp med så starka kopplingar till AFA och det vänsterextrema våldet finner jag direkt osmakligt. Jag är också helt övertygad om att Expressens agerande bidragit till SD:s framgång genom uppmärksamheten och ett större antal tycka-synd-om-röster. Expressen konstaterar dock klarsynt att det är den borgerliga väljarflykten till SD som gett Löfven nycklarna till Rosenbad. Glädjen blir dock inte så långvarig innan man hittar nästa artikel, att SD:s väljare är lågutbildade låginkomsttagare. Expressens vilja att ännu en gång dumförklara SD:s väljare går inte att ta miste på men jag tror att flertalet av oss, framför allt med facit i hand kan vara relativt överens om att även den taktiken får klassas som fullständigt värdelös.

Facebook kryllar av #FuckSD, #gillarolika, och #antirasist. Hur goda antirasister är då folk som utger sig för att vara det? Hur många invandrare umgås ni med i er trygga lilla mysbubbla på Södermalm? Tar ni med er en flykting ner på kvarterskrogen och delar en flaska rött? Skulle inte tro det, framför allt med tanke på att ni inte har velat ta emot några flyktingar. Jag får intrycket av att det är ohyggligt lätt att vara förståsigpåare när man inte lever i problematiken men det finns ett Sverige utanför tullarna, välkomna på ett studiebesök!

Det är nu otroligt hög tid att lägga fokus på annat än att snacka skit om SD och dess väljare och istället påbörja en öppen och klarsynt debatt fri från rasistiska förtecken om vi inte vill se Åkesson som Statsminister i framtiden. Låt oss nu hoppas att Löfven tar tag i sitt mycket kloka utspel angående arbetskraftsinvandring, i mina ögon har han redan stigit ordentligt i aktning när han skickade Sjöstedt rätt ut i omklädningsrummet. Media, partiledare, partistrateger och kulturvänsterns självutnämnda förståsigpåare har nu i fyra år bombat på med sin taktik att tysta debatten, att den taktiken skulle gå åt pipan har jag tagit upp i samtliga mina tre tidigare inlägg och Johan har varnat för det gång på gång i minst ett år. Det finns absolut inget annat sätt att bromsa SD:s olustiga tillväxt än att börja resonera kring vilka volymer vi tar emot. Dagens volymer omöjliggör varje önskan om framgångsrik integration och det vore oerhört tragiskt om vi skulle förstöra vår förstaplats som världens mest toleranta land. Vill media vara den tredje statsmakten så är det ofantligt hög tid att skärpa till sig rejält, det duger inte att glassa runt i en landslagströja när man inte ens platsar i startelvan i korplaget!

Varmt tack till ledarsidorna.se för förtroendet!

Jens Kittel

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se