Bredsidan

  • Onsdag 15 Okt 2014 2014-10-15
E-post 0

Idag är jag publicerad i såväl Dagens Samhälle, till sammans med vännerna Brix, Peter, Edward och Antonsson, med ett tiopunktsprogram för en bättre migrationspolitik som i Expressen där jag pekar på förhållandena vid några av de olika Anläggningsboenden som drivs i privat regi.

Syftet med dubbelpubliceringen, som kom till sig av en slump då Expressen kontaktade mig, är att lägga av en bredsida nära regeringens öra. Att få de att vakna till liv, politikområdet hastar och vi måste börja redan 2015 – oavsett om regeringen överlever budgetmanglingen eller inte – ta tag i detta område. Varje regering som har en ambition att överleva en längre tid måste helt enkelt sluta blunda för vad som sker. Men med en systemkritisk hållning.

Skärmavbild 2014-10-15 kl. 08.37.20

(Bilden från Världens historia)

Bredsidan har i mitt fall även ett tredje syfte. Efter en tids ambivalens så känner jag att nu, efter två års engagemang, mig mogen att ta en tydligare position i denna debatt. Och vill även markera att jag har minst 20 punkter till att lägga fram när tiden är mogen. Idag är vi inte där eftersom det fortfarande finns partikamrater som rycker fram SD-kortet så fort vi ska tala om migrationspolitik.

Nu åker vi. Nu lämnar vi SD-kortet på cafébordet i surdegsbältet så kan de som vill rycka fram det på Twitter, på lagom distans från verkligheten, när de vill känna sig goda antirasister. Nu kan de som ser en rasist i varje buske få stå kvar och skrika rasist för att känna sig god. Nu åker vi. Nu börjar vi andra jobba med politiken istället.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se