En kommentar och ett meddelande

  • Lördag 11 okt 2014 2014-10-11
E-post 0

Dagens stora politiska nyhet är nyheten om Daniel Suhonens bok om Håkan Juholts tid som partiordförande. I olika tidningar, främst Aftonbladet, publiceras utdrag ur boken. Just denna period i det socialdemokratiska partiet är mytomspunnen varför Suhonens bok kan bli ett bidrag till att skingra dimmorna något. Det har skrivits en annan bok i ämnet, Fredrik Lobergs bok ”Håkan Juholt – Utmanaren” som jag recenserade på min gamla blogg ”Mitt i steget”, en recension men kanske mer min uppgörelse med denna period i mitt politiska liv där jag då konstaterade att vissa saker kanske jag bara får leva med som obesvarade eller ouppklarade.

Nu kommer vi nsannolikt se en mycket märklig debatt framför oss. Debatten om reaktionerna på reaktionerna. Få av de mest högljudda, oavsett sida i den partiinterna konflikten, kommer ens ta sig tiden att läsa boken som Suhonen skrivit. Det vet vi redan idag. Själv kommer jag försöka fånga upp ett exemplar på förlaget i veckan för att kunna ha en recension klar på torsdag efter att jag träffat Daniel Suhonen själv på releasepartyt. Men innan dess? Finns inga skäl för mig att över huvud taget kommentera händelseförloppet som beskrivs av Suhonen då alla sådana kommentarer baseras på att jag läst boken.

Sedan ett statement och meddelande till mina läsare:

Jag kommer inte publicera några kommentarer som kommer in via Word-press kommentatorsfunktion varför det är slöseri med tid att fortsätta mata på i det formatet. Kommentarer lämnas i Facebook-format och jag kommer i och med dagen börja rensa ut samt blockera kommentatorer där identiteten är oklar eller uppenbart fingerad.

För de som inte vill ha ett Facebook-konto och tycker att jag censurerar debatten kan jag konstatera att detta är min arena, inte en offentligt finansierad sådan, och att det är jag på min fritid som sköter den. Har ni synpunkter på hur jag disponerar min tid och mina resurser eller att jag stänger vissa ute från debatten genom att bara acceptera ett format så kan jag bara hänvisa er till att istället söka upp andra arenor som passar era preferenser bättre. Ledarsidorna.se finansieras och underhålls endast av mig utan några andra finansiärer och kan ni inte respektera detta har ni inte här att skaffa.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se