Vegetarianism är barbari!

  • Söndag 26 okt 2014 2014-10-26
E-post 0

Via Business Insider kan vi läsa oss till att forskare har nu bevisat att grönsaker har känslor, de märker av när de håller på att ätas upp och de tycker inte om detta. De sänder ut olika typer av försvarsmekanismer för att motverka detta. Med begränsad framgång skall sägas men vissa grödor lyckas på kort tid producera en form av senaps-olja som är milt giftig för att hålla predatorerna borta. Forskningen fokuserades på grödor som kan relateras till broccoli.

Vad ska vi äta nu?

Vegetarianer och veganer brukar se på mig med avsmak, som någon form av korsning mellan kannibal, stenåldersmänniska och vit medelålders man i SUV när jag sätter tänderna i min blodiga stek. Men nu är det slut med det! Vegetarianer, kanske framför allt de som gillar att äta råa grönsaker, är faktiskt minst lika barbariska. Tänk er att långsamt, ben för ben, äta en lammunge som fortfarande är vid liv. Det är exakt det vi ser de mest hängivna anarko-veganerna göra när de smörjer sitt krås. De äter, och njuter av, varje rädisa och tomat trots de senares dödskamp. Ohörsamma för de skrik och den dödskamp som varje sådant för. De rycker lustfyllt bladen från det lidande späda salladshuvudet och stoppar det i sin mun, på samma sätt som den mest bestialiske torterare, kannibal och lustmördare rycker ben efter ben, arm efter arm, av hans lidande och skrikande offer.

Så nej. Jag kommer nog fortsätta äta mitt tillagade kött men hoppa över de råa grönsakerna. Av humanism. Jag kan inte med tanken att jag skulle tortera en stackars tomat till döds bara för min njutnings eller primitiva behov av närings skull. Veganer och vegetarianer – ni är hemska människor. Hemska. Som utsätter våra grönsaker för detta. Äta dem levande! Sådant barbari! Vem för deras talan? Ingen, definitivt inte alla dessa “med-näsan-upp-i-vädret”-veganerna som anser att köttätare hör senåldern till. De bör nog tänka själva på alla de ohörda skrik som en broccoliplanta ger ifrån sig varje gång de äter sin vegetariska måltid.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se