Bland tomtar och troll

  • Onsdag 12 Nov 2014 2014-11-12
E-post 0

SD:s Mikael Jansson och David Långs motion om att invandrare bör svära lojalitet till Sveriges kung gick inte hem hos läsarna DN:s Facebooksida. Motionen är, milt sagt, apart i en sekulär modern demokrati där även vårt statsskick är en anomali. Folkstyre och monarki är inte, i grunden, förenliga storheter och i direkt strid mot det som bygger Ledarsidorna.se värdegrund.

Ledarsidorna.se är i grunden en socialliberal sida med sin grund i John Rawls teori om rättvisa, Sayyd Qutbs modell för socialt skyddsnät och fördelningspolitiska principer och Nils Karlebys tanke om ett pragmatiskt, socialdemokratiskt, synsätt på kapital och arbete, det som kallas för funktionssocialism.

Att svära trohet till familjen Bernadotte är därmed utesluten, en familj som mest gjort sig känd för extensiva shoppingrundor och snabba bilar samt en och annan historia av det mer pikanta slaget med varierande nivåer av sanning och ekivoka inslag och en ouppklarad relation till NSDAP. En statschef, med främst ceremoniella inslag, som fått sitt ämbete genom arv och inte omdöme eller prestation är inget att svära trohet för. Inte heller kräla inför.

Skärmavbild 2014-11-12 kl. 20.05.37

(skärmdump från DN.se)

Det är med motioner som denna som Sverigedemokraterna visar att de i grunden fortfarande hör hemma bland tomtar och troll. Där kan de gott få stanna men vi får inte glömma att vi andra måste få någon rätsida på migrationspolitiken.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se