Ecce homo – Carola

  • Lördag 22 Nov 2014 2014-11-22
E-post 0
 

Lördagsmys. Med ”Så mycket bättre” och Carolas dag. Hade förväntat mig ett program med en dag med religiöst hokus-pokus men med undantag för bordsbönen och gospelframträdandet så bjöd detta program faktiskt på rätt mycket av eftertanke. Framför allt efter ”Orup”´s tolkning av ”Främling”.

Jag kan inte säga att jag blev speciellt mycket mer positivt inställd till vare sig kristendom eller annat religiöst hottentotteri – snarare tvärom – men efter programmet så finns det goda skäl att nyansera detta. Som artist klev det faktiskt fram en person som har ”Star quality”, som media inte givit oss tidigare, och ett personligt och mänskligt djup jag inte trodde henne förmögen till. Ska nog lyssna lite mer till vad hon har att säga i framtiden istället för hur, och i vilken kontext, hon framför det.

Jag tar därmed tillbaka allt förklenande jag vet att jag sagt och eventuellt skrivit om henne som person och artist tidigare. Jag har lärt mig en läxa. Att inte döma hunden efter håren. Hon förtjänar – och har – min djupaste respekt från och med dagen. Hon har ”Star quality” om vi ser människan bortom ytan. Bortom medias bild. Bortom skivbolagen. Se människan. Något jag faktiskt glömt bort. Men som TV4 klippning gjorde mig smärtsamt påmind om. Jag har haft fel.

Se människan. Oavsett Carolas egen inställning till homosexualitet historiskt eller nu. Jag såg inte människan bakom Carola men gör det kanske lite mer nu. Hon har faktiskt, bakom all religiös geggamoja, något att berätta. Kanske kan vi få ta del av mer av detta, och inte mig emot. Jag kommer att lyssna vetgirigt och noga på vad hon har att förtälja, det finns visdom i hennes ord.

Ecce Homo.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se