Gästkrönikan: Jens Kittel – Livbåten

  • Söndag 9 Nov 2014 2014-11-09
E-post 0

Känd gästkrönikör gör nytt gästspel. Välkomnar åter Jens Kittel.

 

Ledarsidorna.se har i veckan bombat på rätt hårt med kritik mot sittande regering, kritiken är ytterst befogad och det värmer självklart ett old school moderathjärta när piskan går åt vänster. Kapten Kittel och Kapten Westerholm skrattar ganska gott på telefon när MP gör det ena klavertrampet efter det andra men det finns all anledning att vara allvarligare än så. Jag kan inte påminna mig om ett enda parti genom Sveriges historia som uppvisat sådan kompetensbrist som MP gör hos samtliga i ledande befattning och det skrämmer mig att de har så pass stor inverkan på vår framtid, återkommer till det. Romson, Fridolin, Bah Kuhnke, Kaplan, Dalunde visar genom ord och handling att de saknar analysförmåga, verklighetsförankring och intellektuell rörlighet, den senare skulle kunna torpederas av vilken mellanstadieklass som helst sju dagar i veckan. Löfven, jag vet att din närmsta krets läser detta så lyssna nu: Du kan inte tiga ihjäl detta faktum om du vill sitta kvar. 

Veckans rapport från Migrationsverket, rapporter som historiskt sett alltid legat i underkant har på ett tydligt sätt aktualiserat valets hetaste potatis, invandringspolitiken. Eller kanske snarare bristen på invandringspolitik. Jag hade trots mitt moderathjärta relativt stora förhoppningar på Löfven efter hans mycket kloka utspel ang. arbetskraftsinvandringen men hans sätt att försöka tiga ihjäl även denna fråga måste jag tolka som att han fortsätter på Reinfeldts väl inarbetade linje, dvs. att driva MP:s invandringspolitik. I kölvattnet av skräcken för att få rasistkortet i ansiktet låter vi alltså ett sjuprocentparti diktera villkoren i en fråga av yttersta nationalekonomiska dignitet och som nästa år kommer belasta skattebetalarna med totalt 150-200 miljarder. Detta trots att de redan dikterat villkoren i 8 år vilket gett skenande antal utanförskaps områden, ökad arbetslöshet bland invandrare, ökad kriminalitet bland invandrare, fler människor i misär i våra anläggningsboenden och totalt misslyckad integration. Migrationsverket själva påstår att kontrollen över invandringen går förlorad 2017 men var är den politiska handlingskraften? Morgan Johansson(S) klargör att han avser bjuda in samtliga partier till diskussion i denna fråga, utom SD. Tror Johansson att den handlingen kommer att minska eller öka stödet för SD?

Ledarsidorna.se ska en eloge för sina förslag till lösningar, själv har jag lite kortare tålamod och säger att den absolut enda lösningen är kraftigt minskade volymer. Jag fick i veckan frågan om varför volymerna inte diskuteras. Mitt svar är att det inte är politiskt korrekt ännu, det behöver gå lite mer åt h-e först men det kommer, var så säker. När barnen till surdegsmaffian på Södermalm inte får skolplatser eller hamnar sist i vårdkön så kommer vi få se lite andra tongångar i ledarspalterna. Matcha Ställdalens siffror och placera 57 000 flyktingar på Södermalm så kan vi räkna röster igen efter något år. Antirasist och öppna hjärtan? Självklart, but not in my backyard, vilket Johan belyste mycket klarsynt i ”Så blev de mänskliga”. Låt oss titta på lite fakta som kännetecknar och möjliggör en totalt misslyckad integration och samt skickar fler väljare till SD, och nu blir det lite klartext. Det är ohyggligt viktigt att vi kan debattera detta utan vare sig rasistiska förtecken eller politiskt korrekta tillrättalägganden. 

  • Skenande antal utanförskapsområden vilka växte från 156 st 2006 till 186 st 2012 och det finns absolut ingenting i dagens politik som kan vända den utvecklingen. Att ändra definitionen på begreppet som Ullenhag föreslog hjälper statistiken men inte verkligheten.
  • Ökande differens mellan antalet mottagna och antalet integrerade, vi tillhör botten i den ligan och det finns absolut ingenting i dagens politik som kan vända den utvecklingen.
  • Ökande etableringstider, ca 50 % har jobb efter 7 år och det finns absolut ingenting i dagens politik som kan vända den utvecklingen.
  • Ökande antal flyktingar som sitter fast i anläggningsboenden, påfallande ofta under ganska vidriga omständigheter och det finns absolut ingenting i dagens politik som kan vända den utvecklingen.
  • Ökande antal bostadsområden(55 st idag) där Polisen inte kan upprätthålla lag och ordning, detta är för mig en mycket allvarlig signal på att något inte står rätt till med vår integration. Ånyo, det finns absolut ingenting i dagens politik som kan vända den utvecklingen.

Jag hade kunnat fortsätta denna uppräkning ett tag om jag inte fått ett gult kort av ledarsidorna.se för längden på mina krönikor. Jag är övertygad om att jag får anledning att återkomma i ämnet och upprepar istället den enda möjliga lösningen: Kraftigt minskade volymer. Sverige är unikt på många sätt i denna fråga. Vi friskriver 99 % av anhöriginvandringen från försörjningskravet. 30 % av ensamkommande barn till EU söker sig till Sverige, en av de viktigaste anledningarna är självklart att vi inte utför några seriösa ålderstester. De få som får avslag på sin asylansökan kan lugnt stanna i landet som illegal flykting, att Ullenhag döpt om dem till papperslösa ändrar ju inte faktum att de bryter mot svensk lag och de ska självklart ställas till svars likt alla andra som bryter mot lagen. Vilka medel vi än skjuter till så kan inte vårt samhällsystem hantera dagens volymer. Vi har byggt upp en enorm integrationsskuld och jag vill påstå att vi måste ner på volymer under 10 000 per år under de kommande 20 åren för att komma ifatt. Billström, som i mina ögon fått lite väl mycket skit var inne på detta resonemang både 2008 och 2009 men fick som vi alla känner till vid det här laget en effektiv munkavel av min lagkapten Fredrik Reinfeldt.

Lite kort om media. AB:s Lindberg visar ännu en gång varför han, tillsammans med Virtanen är landets sämsta ledarskribent. Från att ha hittat rasister bakom varje gathörn och berättat för folk vad de ska tycka uppmanar han nu M att lägga ner sina röster vid budgetförhandlingarna. De nyckelskramlande surdegstalibaner som tror att SD:s framgång är slut för att Åkesson är sjukskriven bör nog tänka om, Mattias Karlsson är ingen duvunge utan en mycket skicklig strateg. SD:s planer på att ev. rösta med en kommande Alliansbudget och därmed i princip sänka sittande regering stressar självklart den vänstervridne Lindberg. Jag förutsätter att oppositionen fäller den MP/V-signerade S-budgeten, det är deras skyldighet i mina ögon. Vad som händer efter ett ev. fällande är mycket intressant. Jag ber att få återkomma i det ämnet med en ny krönika men jag gör ingen hemlighet av att jag tycker Alliansen ska utnyttja kompetensen hos Annie Lööf. Hon är påläst, kompetent, säker, enastående skärpt och tar ett bra avstånd till Löfvens patetiska MP/V-tjafs, ett klart statsministerämne. Avslutar denna krönika med några rader kopplade till huvudämnet, delvis ett citat men modifierat av undertecknad:

Reinfeldts vision om den humanitära stormakten karaktäriseras av dumhet och enfaldig godhet. Dumhet behöver ingen förklaring men enfaldig godhet kan vara livbåten där alla som befinner sig ombord fortsätter att ta ombord nödställda fram till dess att livbåten kapsejsar och samtliga hamnar i vattnet och dör. 

Jens Kittel

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se