Helene, varför gör du så här mot mig?

  • Torsdag 6 Nov 2014 2014-11-06
E-post 0

Landets första lärosäte har framgångsrikt gått samman med det yngsta. Men när redan utlovade medel dras in utan dialog och utan förvarning äventyras hela samgåendeprocessen, skriver Eva Åkesson, Rektorn vid Uppsala universitet, och Olle Jansson, Rektorsråd vid Campus Gotland på SvD Opinion.

Ledarsidorna.se korta kommentar: Det var inte den här politiken jag röstade fram. Politiken som regeringen för, genom ministern för högre utbildning och forskning, är såväl ett löftesbrott som den är direkt kunskaps- och glesbygdsfientlig. Helene Hellmark Knutsson,S, som ansvarig minister kanske blev förd bakom ljuset när hon lät stryka posterna för utlandsinstituten men denna budgetpost torde inte hon kunnat missa betydelsen av.

Helene, varför gör du så här mot mig? Inser du inte att Gotland och Visby är något mer än Almedalsveckan och gratis rosévin? Att Gotland, och Visby, har mer att ge och att även de har rätt till utveckling? Varför drar du in medlen utan förvarning med två månaders varsel? Campus Gotland medges inte ens tid att varsla sina medarbetare? Vari ligger värdet av de stora orden ”Hela Sverige skall leva” samt att socialdemokratin vill investera i kunskap? Var det verkligen den här politiken vi gick till val på?

Gotland och Visby är mer än politikerveckan i Almedalen. Det borde Helene Hellmark Knutsson ha fullständigt klart för sig. Om hon inte har de så bör hon nog undvika just Almedalsveckan i framtiden då Campus Gotland ligger direkt granne med scenen. Om hon missat det så är det frågan om Hellmark Knutsson verkligen är rätt minister att axla Gotlands, glesbygdens och kunskapens mantel

Helene, varför gör du så här mot mig? Hur ska jag kunna försvara en politik som är så glesbygds- och kunskapsfientlig tror du?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se