Med ett höjt ögonbryn

  • Torsdag 20 Nov 2014 2014-11-20
E-post 0

Karin Svensson Smith, Milöpartiet samt riksdagsledamot och ordförande i Trafikutskottet, är uppenbarligen regeringens nya talesperson i infrastrukturfrågor. Hon kommenterar, inte regeringen, dagens besked att Alliansen med stöd av Sverigedemokraterna kommer genomföra en snabbehandling av motionerna som skall dels sätta igång bygget av Förbifart Stockholm redan den första januari och inte i maj samt stoppa utnämningen av en förhandlingsman kring Bromma Flygplats.

Byggstoppet av Förbifarten, som alla ändå vet kommer att byggas, kostar idag svenska skattebetalare runt fyra miljoner kronor om dagen. Hål som grävts för detta ändamål fylls nu igen över vintern för att grävas upp igen i maj. En kapitalförstöring som vi inte sett sedan IT-bubblan sprack och Boo.com satt sprätt på miljardbelopp till ingen nytta. Att stoppet kom till är sannolikt en lek med medborgarnas pengar för att inte Gustav Fridolin och Åsa Romson skall bli alltför ifrågasatta av sina egna medlemmar men jag kan tänka mig en rad andra användningsområden för dessa fyra miljoner kronor per dag som stoppet kostar. En upprustning av försvaret, bättre mottagningsenheter för flyktingar, börja fylla igen vakanserna i primärvården är några exempel på bättre investerade medel än att låta en Volvodumper fylla igen gropar som ändå grävs upp igen för att Miljöpartiet blev ledsna över valresultatet.

Men allvarligast är att regeringen Löfven inte för sin egen talan utan har kapitulerat för en miljöpartistisk riksdagsledamot. Som nu för regeringens talan helt uppenbarligen. Det går inte att misstolkas då regeringen åter detta passera utan övrig kommentar. Miljöpartiet kommer att maska igenom processen till en kostnad för oss andra om fyra MSEK per dygn fram till första maj. Fyra miljoner multiplicerat med minst 170 dagar ger en nätt summa på 680 000 000 kronor som kunde nyttjats till annat.

Skärmdump från Aftonbladet.se

Skärmdump från Aftonbladet.se

Det föranleder inte bara ett höjt ögonbryn utan även en höjd adrenalinhalt från min sida. Nu får du faktiskt ta och skärpa dig Stefan Löfven. Att du är mer beroende av riksdagen vet vi sedan tidigare vilket kräver samarbete. Där finns det i och för sig en del att önska då partiet inte kommer orka med hur många nederlag som helst. Men.Du ska åtminstone kunna stå upp som en man och tala för egen sak och inte låta en riksdagsledamot från ett annat parti kliva in och leka regering. Det här är inte att leda landet alls.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se