Repetition är all kunskaps moder

  • Fredag 28 Nov 2014 2014-11-28
E-post 0

Jag har generellt sett rätt frikostig inställning till mina kommentatorer. En hel del är Sverigedemokrater – de flesta av dessa visar sig sansade och förmögna till debatt och samtal men det finns tyvärr hela tiden undantag viket styrker min bild av detta parti att härbärgera en gräsrotsrörelse av islamofober, rasbiologiskt övertygade och som upprätthåller bilden av vita kränkta män som partiets själ och ryggrad. Dessa vill jag inte se i mina trådar alls varför jag blockerar dem en efter en. Detta gör att jag delar min partiledare, Stefan Löfvens, inställning till Sverigedemokraterna som parti.

Inget jag vare sig kan förhålla mig till eller förhandla med men sansade medlemmar och sympatisörer kan jag ha ett samtal med om de uppträder civiliserat.

Jag vill, för de som nu behöver en viss uppfräschning av hur jag ställer mig till kommentarer av olika slag, vara tydlig:

  • Kommentarerna skall följa god publicistisk sed generellt.
  • Kommentarerna får inte innehålla xenofobiska, islamofobiska, antisemitiska eller andra kränkande formuleringar riktade mot kön, sådana med funktionsnedsättningar av olika slag, religion eller etnisk- alternativt kulturell folkgrupp.
  • Kommentarerna skall hålla sig till ämnet
  • Skall länkar delas, skall dessa vara ämnesrelaterade
  • Svordomar kommer innebära blockering utan föregående varning
  • Vid citering skall denna vara direkt och angivande av länk till postning. Detta har bland annat Avpixlats redaktör haft svårt med som gärna skrivit om hela stycken och lagt .

Det har visat sig att på den lista av blockerade läsare, som idag är ett hundratal, utgörs den överväldigande majoriteten av representanter eller sympatisörer från Sverigedemokraterna vilket säger tillräckligt mycket till mig om vad detta är för parti.

För de av mina partikamrater, eller även andra sympatisörer på vänsterkanten, så finns det även här skäl att påminna er om att en Sverigedemokrat inte skapas ur tom luft eller anländer med storken. Han eller hon hade tidigare andra partipreferenser men vi lyssnade inte på deras oro. Om vi nu tror att vi genom att sluta prata med dem tror att de kommer ändra uppfattning om partisympati så undrar jag faktiskt hur det är ställt med begåvningen. Om det är någon som börjar bli orolig för hur välfärdens resurser skall räcka till är inte det att vara rasist eller grund för att sluta lyssna eller prata med den personen vilket även en och annan ledarskribent tyvärr tycks tro. Om det är så måste jag faktiskt ställa mig frågan om vilken sida av normalfördelningskurvan ni befinner er eller om ni har konstant otur när ni tänker.

Repetition är all kunskaps moder. Jag ser framemot, inte utan viss nyfikenhet, om ett visst partis sympatisörer över huvud taget är bildningsbara eller listan av blockerade kommer bli ännu längre. Och jag ser ännu mer fram emot om det är någon mer i mitt parti som börjar fundera på om Sverigedemokratier skapas ur tom luft, kom med storken eller om det kan ha andra orsakssamband och i detta kanske försöka se sin egen roll i detta.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se