Ute med håven

  • Måndag 3 Nov 2014 2014-11-03
E-post 0

Mycket av livet kring mig går in i en intensiv fas för närvarande. Jag lever med min dator under armen och den är igång fler av dygnets timmar än vad den är avstängd. Boken tar sin tribut, men även bloggandet – detta mycket märkliga ord som av många ses med avsmak. Bloggen är min avkoppling och utmaning. Väljar- och läsarkontakten fantastisk men den erfarenheten delas inte av alla. Jag kommer ihåg i fjol, när jag skulle anmäla min närvaro på en av dåvarande oppositionsledarens pressträffar. Bloggen har utgivningsbevis och jag har sedan två år förärats en presslegitimation från Unionen och är mer att se som journalist och publicist. Jag nekades tillträde av en av pressekreterarna som konstaterade att

”Bloggar är inte på riktigt och eftersom vi bjuder på frukost så är ju det en kostnad för oss”.

Det var sista gången jag läste en inbjudan till Stefan Löfvens pressträffar. Att neka en frilansande journalist, bara för att han har sin primära plattform på en blogg han driver ideellt, är sannolikt det mest märkliga inställning till media jag varit med om. Framför allt om jag nu, precis som då, drar runt 15 000 läsare per dag. Men de läsarna är ju, om jag får tro pressekreteraren, inte heller på riktigt. Om de nu i sin tur kanske påverkar fem personer är inte heller de på riktigt för opinionsbildning. Pressekreteraren är kvar i tjänst hos den nuvarande statsministern och ses på de flesta bilder i bakgrunden. Jag blir lika irriterad varje gång och då är vi medlemmar i samma parti. Det gjorde inte saken bättre skall sägas. Sedan dess är jag än mer oberoende och lovade mig själv – och mina kontakter i VU – att jag inte alltid kommer säga det de vill höra men alltid vara noga med att säga det jag anser de behöver höra. Tonen blev helt enkelt rätt rejält mycket bistrare från min sida, men även rakare. Något jag i varje fall mår bättre av. Hur de mår bekommer mig faktiskt föga.

Nu går jag in i en fas där jag måste börja prioritera min tid och annat. Framför allt boken som tar stormsteg men parallellt vill jag utveckla bloggen till att ha såväl audio som video-kanaler. Det kommer naturligtvis kosta en del pengar och så här långt har jag bara hackat lite själv – för att ta nästa steg behöver jag intäkter för att låta bygga en vettig sida. En vettig portabel studioutrustning går lös på 35 000 – 50 000 kronor begagnad. Studioutrustningen skulle jag även behöva för viss dokumentation som är kopplad till boken.

Annonsering är inte aktuellt om det inte är en vara eller produkt jag kan stå för. De bolag jag skulle kunna tänka mig är Rymdbolaget, SAAB, BAE Systems BOFORS, Svenska Skog, LRF, LKAB, Vattenfall, EON eller annat som representerar svensk basindustri eller svensk spetsteknik samt försvarsmaterielklustret men en annons är även något som stör läsaren. Dessa bolag är sådana jag premierar då de står för merparten av de svenska exportinkomsterna sett till antalet anställda. Bara basindustrin står för 29 procent av exportintäkterna till en arbetsinsats av endast nio procent av antalet sysselsatta. Mycket bättre än så blir det inte och det är något värt att försvara.

I varje fall så kliver jag fram med håven nu, jag har en ambition att utveckla den här kanalen ytterligare. Har du som läsare kontakter med lämplig sponsor, som inte har politiska kopplingar men gärna till svensk basindustri enligt ovan, är jag tacksam. Vill du ge ditt bidrag så finns alltid plusgiro Plusgiro 151 99 70 – 6 men kom då ihåg att det avser bloggens utveckling som format. Inte innehåll.  Med detta så innebär det även att jag kommer neka donationer med politiskt ursprung. De vill jag inte ha.Eftersom jag lyder under Unionens pressetiska regler, som är de samma som Journalistförbundets, så finns det inga möjligheter att påverka vad jag skriver eller hur jag vinklar det. Min personliga integritet kan inte köpas för pengar, då lägger jag heller ner och börjar köra sopor istället.

De slipper man ju i normalfallet prata med….

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se