Den sista smörjelsen

  • Söndag 28 Dec 2014 2014-12-28
E-post 0

Vi önskar Kapten Blåskägg, AKA Jens Kittel, välkommen tillbaka. Han ger sitt gamla parti – moderaterna -nu den sista smörjelsen. 

Jag finner knappt ord, besvikelsen och tomheten är påtaglig efter lördagens besked från Alliansen när de väljer att offra sin chans till övertagande av makten för att minska inflytandet för ett demokratiskt valt parti. Det svider otroligt hårt i mitt moderathjärta att se min blivande lagkapten Batra uppvisa ett så påtagligt dåligt omdöme och dessutom ha mage att stå och flina sina väljare rakt upp i ansiktet, vi ska också komma ihåg att hon inte ens är vald ännu. Att hon just i detta ögonblick gav sitt och mitt parti den sista smörjelsen tror jag tyvärr inte hon insett ännu, men hon kommer att bli smärtsamt upplyst om detta faktum inom en inte alltför avlägsen framtid när SD med kraftigt fartöverskott passerar M i opinionsmätningarna.

Jag är relativt övertygad om att jag med kommande rader talar för en hygglig andel moderater, såväl de som redan lämnat partiet som de som finns kvar. Jag blev moderat för att jag tycker det är viktigt med lägre skatt och mindre bidrag, ordning och reda i skolan med betyg i så tidig ålder som möjligt, ett mycket starkt försvar för att skapa ett stabilt säkerhetspolitiskt läge i vårt närområde och en ansvarsfull invandringspolitik(den som fördes av såväl M som S för ett antal år sedan). När nu Batra väljer att inte avvika en enda ångström från sin företrädares linje i dessa frågor, utan istället fortsätta strunta i sina väljare i samtliga frågor utom den först nämnda och samtidigt visa noll stridsvilja i regeringsfrågan är det inte särskilt svårt att förstå att väljare flyr partiet.

Hur i h-e kan Alliansen avstå från möjligheten att besegra sin motståndare? Jag lämnar bedömningen av Löfven till Kapten Westerholm enär han är betydligt bättre spantad för att göra den bedömningen men man behöver inte vara ordförande i Mensa för att räkna ut att Löfven hade gått en mycket säker förlust till mötes vid det nu inställda valet i mars efter hans otroligt omdömeslösa samarbete med inkompetenta MP. Jag vill påstå att Batra och Alliansen hade ett ypperligt tillfälle att komma till makten men man väljer istället att skänka bort makten på förhand. För mig, med 25 års erfarenhet av ledarskap, 15 år som officer och flerårig ungdomstränare i förorten är det fullständigt obegripligt hur man kan uppvisa ett så otroligt dåligt ledarskap som Alliansen nu gör. Begravningen för M som statsbärande parti närmar sig med stormsteg och ni moderater som råkar ha någon gammal punch på den mörka kostymen bör lämna in den på kemtvätt i närtid för detta kan gå undan.

”Dagens verkliga vinnare var varken höger eller vänster. Dagens vinnare var Sverige, den svenska diskursen och den svenska debatten”.

Ovanstående trångsynta och verklighetsfrämmande citat skulle mycket väl kunna vara hämtat från Aftonbladets eller Expressens ledarsida men inte denna gång, det är istället en av de självutnämnda förståsigpåarna som uttalat sig. En person som mycket väl representerar Surdegsmaffian på Södermalm, en person som tror på nyckelskramlande och vända ryggar, en person som tror att taktiken med trixande av demokratiprinciper och ignorering av den välkänt misslyckande integrationen på grund av på tok för stora invandringsvolymer är rätt väg för att minska stödet för SD men du kommer få fel Malena Ernman, igen. Ett av de mest grundläggande råden man bör ge för bedömning av närmaste framtiden är att studera närmaste historiken, vi har kört Ernmans taktik i åtta år och SD har dubblat stödet vid de två senaste valen, ni kan säkert dra era egna slutsatser om hon ska syssla med politik eller skönsång.

Hur lördagens besked skulle kunna vara en seger för Sverige är för mig oklart. Oppositionen viker ner sig och ger bort en trolig valseger och släpper därmed fram MP:s obeskrivligt oansvariga politik. Jag är ytterst tveksam till att Alliansens väljare tycker det känns bra att Alliansen låter Löfven trampa vidare till 2018, en snabb koll i M:s och övriga Allianspartiers Facebookgrupper ger vid handen att väljarna snarast är vansinniga, för att uttrycka sig milt. Det har också kommit till min kännedom att ett ansenligt antal moderata kommunpolitiker och partiarbetare är otroligt besvikna, jag har full förståelse. Lägger man ner sin själ och hela sin tid på att arbeta för att Alliansen ska komma till makten så är det en käftsmäll att se sin partiledare vika ner sig och dessutom stå och småle när hon berättar att hon i praktiken kommer stödja en MP-inspirerad S-politik som dödar Sverige norr om Dalälven.

Jag vill runda av med ett klarläggande. Från ledarredaktionerna på AB, Exp, Expo, ETC och andra sparsamt verklighetsförankrade vänsterdebattörer hörs ofta resonemanget att det är SD:s fel att vi hamnat i detta parlamentariska läge vi sett den sista månaden. Ingenting kan vara mer felaktigt och det finns starka skäl att vara mycket kritiskt till detta resonemang. Låt mig vara mycket tydlig med att det är min avgående lagkapten Fredrik Reinfeldts och Löfvens upprepade ovilja att diskutera volymerna i invandringspolitiken som satt oss i detta läge och absolut ingenting annat. SD spelar taktiskt lysande men det är inte deras egen kompetens som gett dem möjlighet att göra det utan det är deras motståndare som spelat uselt i åtta år, glöm aldrig det!

”M som statsbärande parti har den 27 december 2014 lämnat oss efter åtta år av svår sjukdom, begravningen äger rum i stillhet inför närmast sörjande. Vila i frid.”

Jens Kittel

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se