Kapten Blåskäggs frustration

  • Torsdag 4 Dec 2014 2014-12-04
E-post 0

Kapten Blåskägg, AKA Jens Kittel, är tillbaka med en gästkrönika där han luftar sin besvikelse över såväl hans parti moderaternas agerande som mitt parti, socialdemokraternas, i en fråga som ingen törs ta i. Oförmågan, och den numera explicita oviljan, att ta i den kommer leda oss som samhälle i helt fel riktning vilket Kittel framför med viss tydlighet. Så varsågoda: Kapten Blåskägg har ordet.

Det är nu extremt hög tid att titta på varför vi hamnat i denna parlamentariska situation för att inte behöva hamna där igen, och jag lovar er att man inte behöver vara atomkirurg för att räkna ut detta även om vissa journalister och politiker under veckan visat prov på samma trångsynthet som vid valrörelsen. Vi sitter i dagens situation på grund av en och endast en fråga: invandringspolitiken. Vi sitter i dagens situation på grund av två och endast två personer: Stefan Löfven och min avgående lagkapten Fredrik Reinfeldt. Att sedan nyckelskramlande surdegsmaffian på Södermalm och landets i särklass mest inkompetenta ledarredaktion(AB) med Karin Pettersson och Anders Lindberg i spetsen i allra högsta grad bidragit till SD:s framgångar genom att skrika rasist åt alla håll kan vi lämna tillsvidare med ett enkelt förtydligande: det är skillnad på rasism och systemkritik, inse det någon gång AB.

Vi ska ha väldigt klart för oss att det är Alliansen och S/MP som skapat denna situation, de har på ett tydligt sätt markerat att de inte är intresserade av att diskutera volymerna i invandringspolitiken. Båda blocken har i princip helt anammat MP:s oansvariga invandringspolitik med ej hanterbara volymer vilket har gett SD:s obegränsat utrymme att växa. Att kommande valets segrare måste förhålla sig till detta och justera sin invandringspolitik tror jag vi kan vara hyggligt överens om, annars kan jag garantera er att SD tillsätter statsminister ev redan 2018, dock senast 2022.

Den av media och olika förståsigpåare utmålade huvudmotståndaren är SD, men man verkar inte ha lagt någon kraft på att lära känna sin motståndare. Delar av journalistkåren bombade igår Mattias Karlsson med frågan hur SD ska klara en valrörelse utan Åkesson. Ursäkta mig ärade journalister men vilken sten har ni sovit under? Mattias Karlsson är extremt skicklig och står bakom en stor del av SD:s strategi och framgång, SD dominerar helt de sociala medierna och SD är nog det parti som är i särklass bäst spantade för en ny valrörelse. Det finns heller ingeting i kommentarerna från övriga partier som pekar på att SD inte kommer att öka kraftigt till valet 22 mars, snarare tvärtom.

Hela 63 % av befolkningen(SCB maj 2013) vill se en striktare invandringspolitik och för eller senare måste vi ta hänsyn till det. Antingen gör vi det nu på en gång eller så skjuter vi fram det och fortsätter med skenande antal utanförskapsområden, fortsatt ökande antal områden där Polisen inte kan uppehålla våldsmonopolet, fortsatt ökande misär på våra anläggningsboenden, fortsatt nedmontering av välfärden osv. Det är bara att välja, nu med en troligt nyvald Allians eller senare med Mattias Karlsson som Statsminister.

Alliansen har nu två vägar att gå, den tredje vägen att bilda regering tillsammans med S för att utesluta SD från maktens korridorer lämnar jag därhän då jag förutsätter att de senaste 8 åren visat tydligt för Alliansledningen att ignorering av valets fjärde viktigaste fråga inte är rätt väg att gå. Antingen väljer man nu att bjuda in SD och bilda en bredare Allians vilket högst troligt kommer ge en klar majoritet vid kommande val, eller så väljer man att etablera i princip hela SD:s invandringspolitik, det senare kommer självklart att sno tillbaks en betydande andel väljare från SD men om det räcker till valseger vågar jag inte svara på. Vilken väg man väljer spelar inte mig någon roll, det viktiga är att säkra välfärdssamhället och att få uppleva den värmande känslan av en fungerande integration vilket absolut inte låter sig göras med dagens volymer. Mitt parti har, när detta skrivs inte någon klar partiledare men en extrastämma med val annonseras i detta nu och med högsta sannolikhet kommer Anna Kindberg Batra att väljas. Alliansen behöver en nystart och i den har Annie Lööf visat tydligt att hon har en klar roll. KD skulle ta ett kliv framåt om de vågade släppa fram Sara Skyttedal, kanske något ung men mycket skärpt och med en sund syn på invandringspolitiken. Vad gäller mina Moderater så får framtiden utvisa om AKB är rätt person, jag kan känna en viss oro för att hon är kursetta i Reinfeldts ”öppna-hjärtan-skolan” vilket i så fall kommer bidra till fortsatt kräftgång och väljarflykt till SD.

Det är en sak att ignorera SD, en helt annan att ignorera SD:s väljare. Jag kan inte tänka mig en tydligare väckarklocka än den vi sett de senaste dagarna på att vi inte kan ignorera SD:s väljare, vakna nu för h-e!

Jens Kittel

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se