Du är inte min nationelle samordnare

  • Söndag 15 Feb 2015 2015-02-15
E-post 0

Mona Sahlins prestation i Agenda måste kommenteras. Efter 01:44 in i intervjun säger hon följande:

”Högern, som är antisemiter per definition”

Med egna ord. Utan omskrivningar. Mona Sahlin var en gång statsministerkandidat. Mona Sahlin hade en gång i tiden min lojalitet. Mona Sahlin utsågs av den förra demokratiministern Birgitta Ohlsson till nationell samordnare mot extremism.

  • Min mor, riksdagsledamoten Barbro Westerholm, tillhör Mona Sahlins odefinierade höger i andra sammanhang och min mor har ägnat sitt liv för HBTQ-rättigheter och avhopparstöd för de som lämnat religiösa extrema rörelser.
  • Gert Lienhart, min gamle lärare i samhällskunskap och överlevare från Förintelsen, var dåvarande högerpartiets, numera Moderaterna, ledamot i Stockholms kommunfullmäktige.

Detta är två personer som står min idéutveckling och mina värderingar nära. Lika nära som Eli Göndör, Henry Bronett och många andra med just sin historia från förföljelse och förintelse. Att behöva lyssna på Mona Sahlin när hon med egna ord, utan att kunna skylla på att hon är felciterad, säga att högern är per definition antisemitisk blev på tok för mycket att bära. Det gav mig en förklaringsmodell till varför Tro och Solidaritets styrelseledamot Adrian Kaba kommit undan med spridandet av antisemitisk konspirationsteori.

Mona Sahlin, du må ha ett regeringsuppdrag men i min värld är du inte någon nationell samordnare längre. Du sprider tvärtom konspirationsteorier värdiga en viss propagandaminister. Du förtog, med din prestation, vår statsministers annars goda framträdande ikväll.

Nu visade du korten. Jag mår illa.

Läs även Antonsson, han är enligt Mona Sahlin per definition antisemit då han är höger.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.