The Grand Master Plan

  • Tisdag 10 mar 2015 2015-03-10
E-post 0

Regeringens utrikespolitiska linje fortsätter att förbrylla något. Den 26 mars, ännu inte inlagt i regeringens kalendarium, kommer kulturminister Alice Bah Kuhnke besöka Kiev, Ukraina. Vad syftet med resan är går inte att få fram då ansvarig är på ledighet till den 18 mars men med de tidsperspektiven så bör allt planeringsarbete, inklusive program, vara klart. Men som sagt, ingenting som det går att få fram någon information om.

Skärmavbild 2015-03-10 kl. 09.54.20

Den svenska utrikespolitiken har aldrig befunnit sig i ett så förvirrat läge under efterkrigstiden om vi bortser från de amerikanska reaktionerna på Olof Palmes deltagande i demonstrationerna mot Hanoi-bombningarna. Deltagandet ledde till att USA kallade hem sin ambassadör och normala förbindelser tog två år att återupprätta. Regeringens strategi ter sig allt mer höljd i dunkel när de nu sänder ut kulturministern till ett land där våra ställningstaganden och uttalanden retat upp den ena parten i konflikten. Ryssland.

Vad kulturministern skall göra okänt utanför regeringskansliet men med tanke på hennes ansvarsområde, som innefattar demokratifrågor, skall vi nog inte utesluta att hon kommer exportera sina erfarenheter från fem månaders antiradikaliseringsarbete i Sverige till Ukrainskt territorium som ett led i den feministiska utrikespolitiken. Det är ingen hemlighet att ett antal högerradikala svenska medborgare numera tjänstgör i de nationalistiska miliserna. Miliser med explicit nazistiska inslag.

Jag kommer följa detta besök och hur vår utrikespolitik utvecklas noga. Jag ser inte linjen helt klar för mig men har full förtröstan i att ”The Grand Master Plan” kommer att utkristalliseras inom kort för oss medborgare. Hur vi som nation över natt har vänt utvecklingen och ser hur vår regering kan åka på ett internationellt triumftåg och ta emot en samlad världs häpna beundran och hyllningar för vår utrikespolitiska och vår diplomatiska finess.

 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se