ALARM! RASIST!

  • Söndag 5 Apr 2015 2015-04-05
E-post 0

Invandringen och integrationen börjar likna ett fiasko. Människor i tiotusental väntar i förtvivlad sysslolöshet på en oviss framtid, statsfinansiellt skenar ett tåg mot stupet, nationellt grävs klyftor av moralisk natur som skiljer överheten från folket, storstäder från landsort, city från förorter och rika kommuner från fattiga, skriver Bertil Torekull, Miljöpartiet, och ersättare i Riksdagen på Expressen Debatt. Mycket riktigt konstaterar han att den politiker som kommer gå ut och genomföra det stopp han föreslår kommer bli anklagad för att vara rasist. Att debatten inte mognat alls gav gårdagens debatt på Facebook mig själv ett kvitto på. Torekull har dessutom fel i sak. Invandringen och integrationen liknar inte ett fiasko. Detta politikområde är ren och skär katastrof där hans eget parti varit drivande för dagens situation.

En partikamrat till mig, en före detta polisk sekreterare, höjde ett varningens finger mot mig ”av omsorg” för att jag hade blivit citerad i den danska dagstidningen Berlingske av den tidigare danska välfärdsministern Karen Jespersen. Han varnade mig för konsekvenserna av att bli citerad av invandringskritiska danska politiker. Det kan gå illa för dig.

Huruvida Torekull nu kommer stämplas som rasist eller inte av Miljöpartiets migrationspolitiske talesperson Maria Ferm eller inte blir det enda som egentligen är intressant att följa. Då får vi se om detta är en testballong eller inte för ingenting av det som Torekull anför i artikeln är några nyheter alls. Han pekar på en humanitär katastrof för de nyanlända flyktingarna som kommer stå utan bostäder men symptomatiskt för miljöpartiet så nämner han inte med ett ord den bostadssituation som råder för inrikesfödda unga vuxna. Inte heller nämner han exempel som det nyrenoverade äldreboendet i Askersund som istället blev flyktingförläggning och de äldre evakuerades till ett slitet med sämre standard. Politiska beslut som sliter isär Sverige. Och det stannar inte där – i Växjö utnyttjade just Miljöpartiet sin utslagsröst när en entreprenör ansökte om en ändring i detaljplanen för att möjliggöra boende för nyanlända i ett nedlagt hotell i ett industriområde.Det blev inget flyktingboende. Miljöpartiet verkar centralt för oreglerad folkvandring men vill inte se dem i sin bakgård.

Jag har fått SD-kortet mulat i ansiktet av välkända partikamrater som i andra format agerar som kolumnister. Jag fick så sent som igår varningar ”av omsorg” för mig som person från före detta partitjänstemän. Allt för att jag egentligen bara beskrivit världen som den faktiskt är. Huruvida Torekull klarar sig undan allt detta eller inte är en intressant fråga. Om surdegsvänstern nu ställer sig upp och skriker

ALARM! RASIST!

för att citera välkänd vetenskapsjournalist eller inte kommer onekligen bli avgörande för den kommande debatten. Mitt stalltips? Det behåller jag för mig själv men jag tror nog jag får sällskap nu.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.