Otur när man tänker

  • Lördag 11 Apr 2015 2015-04-11
E-post 0

Aftonbladets Karin Petterson och jag är oftare oeniga än eniga men idag är vi rörande överens om Umeå kommuns omdöme i hanteringen av Försvarsmakten på Nationaldagen. Motiveringen att exkludera Försvarsmakten från Nationaldagsfirandet motiverar programsamordnaren Lillemor Elfgren på ren magkänsla – hon har inte haft explicita dialoger med den grupp nyanlända som hon gör sig till talesperson för.

Debattören och kolumnisten byggnadsarbetaren tillika timmermannen, Calle Fridén, sammanfattar rätt väl både min åsikt och min bedömning av konsekvenserna:

Skärmavbild 2015-04-11 kl. 17.43.42

Umeå kommun har i sin självpåtagna missriktade förmyndarroll och missriktade omsorg nu spelat över bollen på Sverigedemokraters, Sverigedemokratisk Ungdom och Svenska Motståndsrörelsens planhalva. Utan större åthävor. Även om beslutet nu ser ut att rivas upp så är, som Fridén konstaterar, skadan skedd. För de som vill titta ner i undervegetationen på Flashback så råder nu rena rama julafton för högerextrema rörelser och åsikter. De fick ytterligare ett kort med hög valör av oss, helt utan motprestation, i spelet om opinionen.

Ibland funderar jag på hur mycket otur en person kan ha när den tänker. Tydligen en hel del. I Umeå mer än vanligt vissa dagar.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.