Knazbollah goes all in.

  • Onsdag 20 Maj 2015 2015-05-20
E-post 0

Gårdagens beslut i Socialnämnden i Stockholms stad, som styrs av en majoritet bestående av S, MP, V och F!, hur återvändande jihadister och resande stridande samt till dessa övrig supportpersonal skall mötas har provocerat fram starka reaktioner. Motivbilden till det i sammanhanget rätt märkliga handlingsprogram kan vi sannolikt bara gissa oss till då ansvarigt borgarråd, MP, abrupt avbröt alla intervjuer när frågorna blev för svåra. Att motivbilden ligger nära det som framkom i panelsamtalet i förra veckan som Islam Media genomförde är inte långsökt då panelen jämförde den uppmärksamhet som soldater i FN-tjänst får av den svenska vården. De ansåg att återvändande jihadister skulle mötas med samma respekt och vårdresurser. Bara det är utmanande.

Om vi nu skall uppehålla oss vid jämförelsen med FN-soldaten finns det mer att säga. Denna omfattas inte av de jobbgarantier eller bostadsgarantier som ser ut att ligga i beslutets riktning för de återvändande jihadisterna. Provokationsnivån ökar. Utöver detta nås vi av rapporter från bland annat Turkiet som med vändande plan skickat tillbaka blivande jihadister till sina hemländer, nu senast tre svenska ungdomar som misstänktes ha som slutdestination något av IS stridande förband. Det finns uppgifter på att det inte var första gången de sattes på ett vändande plan vilket säger en del om senfärdigheten i det svenska arbetet med relevant lagrum som skulle göra det straffbart att stödja, på olika sätt, organisationer som IS. Den svenska lagstiftningen, och kontrollen, kan bäst liknas vid en svängdörr.

Men ytterst – jag blir nämligen svårligen provocerad av detta – är att det jag bidrar med till skattsedeln hanteras med sådan lomhördhet, och på toppen av detta ständiga krav på särrättigheter och skrik om vem som är mest kränkt från olika upplevda minoritetsgrupper. Det är sannolikt rimligt att anta att det är en traumatisk upplevelse att skära halsen, eller se på när din kamrat skär halsen, av en krigsfånge. Det är sannolikt rätt skrämmande att se på när en människa brinner upp inlåst i en bur eller när du själv knuffar ner en misstänkt homosexuell från ett hustak bara för att han är misstänkt homosexuell. Men jag har svårt att se, i de fallen, att den återvändande jihadisten som mycket väl visste vilka metoder IS står för skulle ha samma rättigheter som den svenske, brittiske eller amerikanske soldaten som kommer hem från ett FN-uppdrag. Soldater som ofta varit de som haft att hantera offren för denna form av brutalitet. En god vän till mig var en av de som gick in i Srebrenica först av alla – han uppvisar fortfarande idag spår av PTSD efter att ha skådat resterna av den brutalitet som präglade den etniska rensningen. En del av de svenska FN-soldater som deltog i den senaste FN-missionen i Kongo vittnar om att de numera har en mycket speciell syn på kongolesiska män från vissa stammar. Detta efter att ha tvingats hantera minnena av synen hur mycket våld en man kan utföra mot en kvinnas underliv. Dessa soldater har att hantera offren från den kanske brutalaste krigföringen av alla, det besinningslösa sadistiska sexuella våldet mot kvinnor. Samma typ som vi sett vissa IS-förband använda sig av.

Det finns dessvärre mer att säga om detta.

Lagen om vård som ej kan anstå.

Denna lag är främst till för de asylsökande utan papper som kan komma med ibland stora vårdbehov. De betalar för ett läkarbesök femtio kronor, för sin medicin fyrtio kronor. Oavsett krämpa. Denna lag har idag visat sig få tämligen dramatiska undanträngningseffekter för andra vårdsökande. Om vi ser till tandvården är väntetiden i flera Bergslagskommuner på en tandläkartid mer än ett år. En somalier eller syrier med bara fem-sex tänder kvar i munnen går före någon som kanske bara tappat en plomb. Mer akuta sjukdomstillstånd för nyanlända asylsökande tränger undan inrikesfödda patienters planerade vård i ett Sverige som nu drar ner på antalet läkare i primärvården.

Argumentet att dessa frågor inte hänger ihop håller inte längre i gemene mans ögon, även om det i sak är rätt. Men det är inte så som det uppfattas. Signalen är tydlig, är du vit och medelålders med barn i begrepp att flytta hemifrån så får du finna dig i att betala vård för andra och dina barn får se hur de som beter sig sämst av deras jämnåriga får en prioriterad resa till jobb och bostad.

Fler knazbollah-beslut som dessa har vi sannolikt inte råd med länge till. Det påverkar inte bara skattemoralen, den svenska skattemoralen som nu börjat visa tecken på att sjunka, utan även att den inrikesfödde svenskens i grunden tillåtande syn på asylsökande.

Det finns ingen garanti att svensken mycket längre till kan se skillnad på olika personers behov och separera deras respektive syfte med vistelsen i Sverige, bakgrund, motiv eller ursprung. Det går inte att utesluta att vi inom en överskådlig framtid kan börja se rena rasrelaterade brott där en försmådd inrikesfödd del av befolkningen till slut tröttnar för att ständigt behöva ställa sig sist i alla köer trots att de betalar mest. När Majorna/Linné tvingas dra in på specialpedagoger för barn med särskilda behov eftersom budgeten för försörjningsstöd för nyanlända spräcker alla ramar så urholkas stenen ytterligare med den positiva särbehandling som återvändande jihadister och papperslösa åtnjuter. Lägg därtill invektiven att denna vita medelklass samtidigt får höra att de troligen är rasister, islamofober, nazister och afrofober om de har mage att komma med en invändning eller kritisk fråga.

Det är dock inte bara den politiska ledningen i Stockholms Stad som leker med elden nu. Så som både regeringarna Reinfeldt och Löfven gjort och gör så ser det ut som det politiska kollektivet i huvudstaden, berusade av makt,  även jonglerar med startade kanadensiska motorsågar, ni vet de där med extra lång och särskilt effektiv sågklinga.  Missar de, vilket sannolikt bara är en fråga om när och inte om, riskerar tillställningen bli en rätt blodig improvisationsteater utan manus.

Denna gång blir det på riktigt och med tydliga rasistiska förtecken. Pjäsens namn är given:

Knazbollah goes all in.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se