“Det är en viktig fråga tycker jag”

  • Fredag 12 jun 2015 2015-06-12
E-post 0

Miljöpartiet ska profilera sig som ett kulturparti. I en gemensam aktion formar nu kulturministern och utbildningsministern en plan för kulturskolan.

– När vi går till val 2018 ska en av anledningarna att rösta på oss vara vår kulturpolitik,

säger kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).

Milt sagt remarkabelt. Så sent som dagen före valdagen 2014 så kommunicerade Miljöpartiet att de skulle tillsätta en arbetsgrupp för att utveckla ett politikområde de inte varit närvarande på eller haft en politik för. Kulturen. Att ministerposterna redan var fördelade rådde efter att Alice Bah Kuhnke (MP) utsetts av Stefan Löfven som den bäst lämpade personen i hela Sverige att axla den manteln i regeringen inget tvivel om.

Alice Bah Kuhnke har gjort sig mest känd för att tro att det går att definiera vad Islam är för alla Sveriges muslimer. Allt från Dawa-moskéernas våldsförhärligande hatbudskap till de mer liberala och modesta budskapen som kommuniceras bland annat via moskén i Sigtuna. Hon har även lyckats med konststycket att bjuda in sig själv på inofficiella statsbesök till Ukraina där huvudsyftet var att gå på teater med ambassadören och ”kanske träffa lite NGO`s och ministerkollegor” på samma nivå. Under hennes departement lyder även Ungdomsstyrelsen som med hennes goda minne så sent som i veckan anslog nära en halv miljon kronor till Sveriges Unga Muslimers kampanj ”Morgondagens Aktivister”. Rashid Musa, de unga muslimernas främste företrädare, gör ingen hemlighet var hans sympatier ligger med sin hälsning leende in i kameran.

Skärmavbild 2015-06-12 kl. 19.43.38

Muslimska Brödraskapets hälsning. Brödraskapet gör ingen hemlighet av att de helst av allt vill se bland annat Israel utraderat och att det är varje muslims plikt att föra Jihad mot staten Israel. Varje gång Musa m.fl. pressas om deras syn på detta så vrider de om frågan och säger att den är islamofobisk. Utan att svara på den. Fullt förståeligt då de inte på något sätt vill svara upp på en fråga och råka stöta sig med vare sig de som finansierar deras verksamhet – den svenska staten – eller sina trosfränder i Brödraskapet.

Vi kan i allmänhet fundera något på vad detta innebär för Sverige och kanske i synnerhet för oss socialdemokrater hur framtiden skall te sig. Kanske framför allt då Socialdemokrater för Tro och Solidaritet har en förbundsstyrelseledamot i Adrian Kaba som gjort sig känd i Malmö för att sprida antisemitiska vandringssägner om den judisk-europeiska konspirationen. Trots detta sitter Kaba kvar i Socialdemokratern för Tro och Solidaritets förbundsstyrelse. Och till Ulf Bjereld, näste ordförande för ToS kan jag bara konstatera att detta är inte smutskastning – detta är bara en redogörelse för sakläget. Vilket han vet om trots att han vrider sig som en mask.

Med socialdemokraternas icke-kongress i färskt minne och nu det andra regeringspartiets motsvarande kongress tecknas en allvarsam bild av hur det är ställt i svensk politik. Ni får själva avgöra om vi är på rätt eller fel väg.

För att använda vår älskade kulturministers favoritharang:

“Det är en viktig fråga tycker jag”.

Eller?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se