GO! GO! GO!

  • Fredag 3 Jul 2015 2015-07-03
E-post 0

Anna Kindberg Batras tal i Almedalen bjöd inte på några större överraskningar utan ramar in rätt väl hur de två största partierna i svensk politik önskar att debatten förs. Kinberg Batra följer ett tidigare framgångsrecept genom att prata jobbskatteavdrag och utanförskap. Det vill säga, ett sjätte avdrag för de med lägst inkomster samt ett nytt utanförskap som moderaterna, efter ett knappt år i opposition, har identifierat. Ett utanförskap de själva haft åtta och ett halvt år på sig att åtgärda då Stefan Löfven under sitt första halvår regerat på Alliansens politik.

Vad som är det nya med detta utanförskap förtäljer inte historien riktigt men trots att Kinberg Batra inte vill tala om migration och integration så kommer hon inte undan. Staffan Dopping sammanfattar det hela med en enkel tweet.

 Skärmavbild 2015-07-03 kl. 22.01.32

Totalt uppgick antalet arbetslösa personer så sent som för tre dagar sedan till 420 300 personer. Den säsongsrensade och utjämnade siffran för arbetslösheten var 7,8 procent. 227 000 av dessa är utlandsfödda med endast förgymnasial utbildning. Att det sett ut så under en längre tid är ingen nyhet. Att mer än varannan arbetslös är utlandsfödd med en inadekvat skolning för ett vanligt jobb. Men dessa ingår sannolikt inte i Kinberg Batras nya utanförskap eftersom det dels är en fråga hon vill undvika då den ”ägs” av Sverigedemokraterna, dels är gamla nyheter i form av ett redan känt utanförskap.

I övrigt så begriper jag mig inte på oppositionen idag. Allra minst oppositionsledaren. Kinberg Batra peppar sina väljare och samarbetspartier inför varje votering att gå in och ge Sveriges genom tiderna svagaste regering en riktig omgång. Hon följer sedan upp det med att gå in i kammaren och lägga ner sina röster.

Peppad inför en läggmatch. Kan aldrig vara en framgångssaga. Sveriges genom tiderna svagaste och minst erfarna regering undertrumfas bara av dagens oppositionsledare. Som visar sig vara ännu svagare, ännu mer urvattnad utan några nya egna idéer och om möjligt ännu mindre erfaren.

Go! Go! Go! Go, Anna och ni andra! Go! Ge regeringen en riktig utmaning att bita i. Visa vad ni går för och lägg er platta igen!

Något annat förväntar vi oss inte längre. Läggmatcher är ungefär allt Moderater av idag klarar av.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.