Ett erbjudande du inte kan tacka nej till

Copyright Kjell Nilsson Mäki för Ledarsidorna.se
  • Fredag 6 Nov 2015 2015-11-06
E-post 0

Den stora strömmen av flyktingar till Sverige gör nu att Miljöpartiet föreslår en ny boendeform för asylsökande. Tanken är att den som tar emot en flykting i sitt hem ska få betalt för detta.

– Man kanske kan få ungefär 2.000 kronor i månaden för att inhysa en person hemma hos sig, säger Magda Rasmusson (MP), tillförordnad migrationspolitisk talesperson.

Copyright Kjell Nilsson Mäki för Ledarsidorna.se

Copyright Kjell Nilsson Mäki för Ledarsidorna.se

Konsumentverket beräknar kostnaden för en person i ett hushåll, exklusive mat, till 1 500 kronor per månad. Swedbank beräknar matkostnaden till mellan 1 700 och 2 200 kronor per månad för en inneboende. Ur detta perspektiv bör Miljöpartiets erbjudande till alla Sveriges hushåll bedömas. Om det är generöst eller inte.

Bert Karlsson, den kanske mest profilerade flyktingentreprenören, debiterar 350 kronor per dag för motsvarande tjänst eller fem gånger så mycket. Samtidigt är läget akut i systemet. Miljöpartiet är det parti som i princip ensamt ligger bakom den politik som fört oss till denna punkt med sitt explicita motstånd mot att avvisa de som saknar skäl att uppehålla sig i landet.

Under 2013 var de drivande att tvinga polisen att lägga ned REVA-projektet vilket nu innebära att vi bedöms ha runt 40 000 personer i ett parallellsamhälle eller som bor kvar på flyktingboenden och upptar plats för de med reella behov.

Samtidigt sov femtio personer i Migrationsverkets reception natten till idag. Muntliga rapporter från södra Sverige från fler källor anger att detta var bara en tiondel av de som kom igår kväll. Huvuddelen kunde inte placeras utan försvann, okontrollerat, ut i natten. Om de dyker upp idag någonstans, efter en natt i regnet, vet ingen.

Det finns goda skäl att fråga sig vems ärenden som Miljöpartiet går numera. Och kanske alltid varit en representant för. De vill ge välfärdsentreprenörer fem gånger så hög ersättning som den de vill ge privatpersoner.

 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se